Ziyarette, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nu İslami Hareket Partisi Başkanı Abdulaziz ve parti üyeleri karşıladı.

HÜDA PAR Erbil temsilciliğinden yapılan açıklamada, özelde Kürdistan genelde ise İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler hususunda görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Bizûtnewey Îslamî Lideri İrfan Ali Abdulaziz’i partisinin Erbil ofisinde genel merkezinde ziyaret ettik. Sıcak ve samimi bir ortamda yaptığımız görüşmede, özelde Irak ve Kürdistan, genel de ise İslam coğrafyasının dört bir tarafındaki siyasi gelişmelerin gündeme geldiği görüşmemizde ortak sorun ve sıkıntılar ile çözüm yolları üzerinde etraflıca bir değerlendirme yapma fırsatı bulduk.” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “İslam ülkelerinin iç barışı ve adaleti tesis etmekteki zorlukları aşması için aynı esas ve gayelerle halkının hizmetine talip olan siyasi partilerin birbirleri ile olan işbirliği ve ortak hareket etme iradesinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladık. Karşılıklı tecrübe paylaşımı ve fikir alışverişinde bulunduğumuz Bizûtnewey Îslamî partisi ile ikili ilişkilerimizin gelecekte daha da güçleneceğine inanıyorum.”

Sivil Düşünce Haber Portalı