AGOS GazetesiGenel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayetine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada karar çıkmıştı.

Kararla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 firari zanlının FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, Ekrem Dumanlı ve Adem Yavuz Arslan'ın bulunduğu yere ait olmayanlara ait olduğuna hükmetti. Mahkemeden 13 kaçak davanın açılması için bir hamle geldi. Ayrılmış dosyanın ilki bugün görülebilir. Duruşmada, 13 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarılmasına rağmen halen infaz edilemediği vurgulandı. Adem Yavuz Gülen, Fetullah Gülen, Halil İbrahim Koca, ABD ve İngiltere'deki yargı mercileriyle bu süreçte hiçbir şekilde gelişmeyecektir.

Mahkemenin mütalaasının ardından verilen ara kararda, sanıkların avukatları, savcılığın bu talebine karşı davada geleceklerini savunmaya karar verdi.

Ara kararda 13 sanığın tutuklama kararlarının devam edip infazlarının beklenmesine, Gülen, Adem Yavuz Arslan ve Halil İbrahim Koca'nın ise ABD ve İngiltere'de Türk adli makamlarının önünde bekleyeceğine karar verildi.