Hollanda'da beş polis memuru yaralandı ve COVID kısıtlamalarına karşı şiddetli protestolar ikinci geceye kadar devam ederken üç ilde en az 28 kişi tutuklandı.

Cumartesi gecesi Lahey'de çevik kuvvet teçhizatı giyen memurlar, protestocular polise taş ve havai fişek yağdırırken, kalabalık bir kavşakta yanan bisikletleri tazyikli suyla söndürmek için gösterici gruplarını suçladı.
Polis yaptığı açıklamada, Lahey'de biri ağır olmak üzere beş polis memurunun yaralandığını söyledi. Polis at sırtında soruşturma başlattı ve biri geçen ambulansın ön camına taş atmakla suçlanan yedi kişiyi tutukladı.

Polis, güneydeki Limburg eyaletindeki iki kasabada 13 kişinin daha tutuklandığını ve kuzeydeki Flevoland eyaletinde huzursuzluk yaşandığını bildirdi. Bu yılın başlarında bir COVID-19 test istasyonunun ateşe verildiği Urk kasabasında sekiz kişi tutuklandı.


Bu arada Hollanda basınına göre, kızgın taraftarlar, koronavirüs kuralları nedeniyle kapalı kapılar ardında oynanan iki futbol maçına ara verdi.

Hollanda medyası, batıdaki Alkmaar kentinde ve doğudaki Almelo kentinde, AZ-NEC ile Heracles-Fortuna Sittard arasındaki büyük lig maçlarının birkaç dakika durdurulması gerektiğini söyledi.

Huzursuzluk, liman kenti belediye başkanının COVID-19 kısıtlamalarına karşı bir protesto sırasında "şiddet isyanı" olarak adlandırdığı Rotterdam'daki protestoculara polisin ateş açmasından bir gün sonra geldi.

Dış Basın