Korona virüsü salgını nedeniyle ile kısıtlamaları sıkılaştıran Hollanda'nın birçok şehirde kısıtlama karşıtı protesto baş gösterdi. 

Başkent Amsterdam ve Eindhoven kentinde yüzlerce kişi Covid-19'a karşı uygulanan kısıtlamaları protesto etmek için sokaklara döküldü. Hollanda'da savaşı aratmayan görüntüler ortaya çıktı. 

HOLLANDA ADIM ADIM FELAKETE GİDİYOR

Kısıtlama bahanesiyle sokağa dökülen halkın marketleri yapmalıadığı, polise saldırdırğı, polis araçlarını yaktığı ve güvenlik güçleriyle çatıştığı gelen bilgiler arasında. Olaylarda çok sayıda gösterici ve polis yaralandı. 

''HALKI GALEYANA GETİRENLER VAR''

Hollanda kaynaklarımız, sokağa dökülen protestocuları galeyana getirmek üzere gizli örgütlerce finanse edilen ekiplerinde halkın arasında olduğunu ve olayların daha da tırmanması için provokasyon yaptıklarını ifade etti. Örgütün adının ''romeo'' olduğu ve polis ile vatandaşları karşı karşıya getirmek için çaba gösterdiklerini belirtti.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Protestoların artması üzerine dün akşam saat 21.00 itibariyle Lahey olmak üzere birçok şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

LAHEY'DE KIRMIZI ALARM

Lahey'de kırmızı alarm bverildi. Binlerce protestocu Hollanda meclis binasına doğru yürümeye başladı. Çıkan olaylarda çok sayıda sivil, polis ve polis atları yaralandı. 

HOLLANDA KRALI SARAYDAN ÇIKARILDI

Kaynaklarımız, Hollanda Kralı, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle kraliyuet sarayından çıkarılarak farklı bir bölgeye yerleştirildiğini ifade etti. Acil koduyla alarm verilirken olayların daha da artacağı tahmin ediliyor. 

MARKETLER, İŞ YERLERİ, MAĞAZALAR VE BANKALAR YAĞMALANIYOR

Hollanda kaynaklarımızdan edindiğimiz bilgilere göre, protestocular bankaları, mağazaları, alışveriş merkezlerini ve büyük marketleri yağmalıyor. Bankamatikler kırılırken, ATM aletleri tamamen tahrip edildi.

EL YAPIMI BONMALAR ATIYORLAR

Kaynaklarımız, protestocuların el yapımı bomba attıklarını ve lahey'i savaş alanına çevirdiklerini belirtti. Patlayan bombalardan Lahey'in alev alev yandığı kaydedildi. 

 

Haber: Sivil Düşünce Haber Portalı

sivildusunce.com