Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Assam eyaletinde polis tarafından vurulan bir adamın cesedini durdurup saldıran bir fotoğrafçının videosu Hindistan'da viral hale geldi ve kargaşa ve protestoları tetikledi.

Vurulduktan sonra yere düşen Müslüman adamı yaklaşık bir düzine polis ona coplarla saldırmaya devam ediyor.

https://twitter.com/AshrafulMLA/status/1440989979283320832?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1441107322583990273%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aljazeera.com%2Fnews%2F2021%2F9%2F24%2Findia-assam-photographer-video-stomps-muslim-police

Yüzü kapalı ve boynuna bir kamera asılmış fotoğrafçı, polisler tarafından götürülmeden önce cesedi yumruklar ve tekmeler.

Saniyeler sonra Bania saldırısını tekrarlamak için geri döner. Bu sefer Haque'nin vücudu cansız görünüyor.


72 saniyelik videonun sonlarına doğru Bania'nın olay yerinde bulunan sivil giyimli bir kişi tarafından sarıldığı görülüyor.

Hindistan basınında çıkan haberlere göre, Bania Perşembe günü geç saatlerde tutuklandı ve eyalet hükümeti tarafından en az bir kişinin daha öldürüldüğü olayla ilgili cezai soruşturma başlatması emredildi.

Basında çıkan haberlere göre, Assam Başbakanı Himanta Biswa Sarma'nın kız kardeşi Darrang Polis Müfettişi Susanta Biswa Sarma, Indian Express gazetesine polisin "nefsi müdafaa" için "yapması gerekeni yaptığını" söyledi.


Sipajhar'daki şiddet olayları, Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) liderliğindeki Assam hükümetinin emrettiği sözde "tahliye girişimi"ne karşı Bengal kökenli Müslümanların protestosu sırasında gerçekleşti.

bölgedeki muson yağmurlarına rağmen, yaklaşık 800 aile Sipajhar'daki topraklarından zorla yerinden edildi ve gecekondular hükümet yetkilileri tarafından yıkıldı.

Ancak yerel sakinler, Hint medyasına araziyi yıllar önce satın aldıklarını ve yerinden edilmeye karşı yerel mahkemeye başvurduklarını söyledi. Mahkeme hala konuyu değerlendiriyor.

(Çeviri Haber-Dış Basın)