Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaleti polisi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıya karşı dayanışma göstermek için sosyal medyada Filistin bayrağını evlere ve araçlara kaldırması için çağrıda bulunan Müslüman bir adamı tutukladı.
Azamgarh bölgesinin üst düzey polis baş komiseri Sudhir Kumar Singh, El Cezire'ye, Yasir Akhtar olarak tanımlanan adamı Facebook sayfasında bir mesaj yayınlayarak Saraimeer köyünde yaşayanları cuma günü cemaat namazından sonra bayrağı sergilemeye çağırdıktan sonra tutukladıklarını söyledi.
Singh, "Bir sayfa yürütüyordu ve Cuma namazından sonra insanların araçlarına ve evlerine Filistin bayrakları asmaları gerektiği mesajını Facebook üzerinden viral hale getirdi" dedi ve ekledi: ‘’O tutuklandı ve hapse gönderildi.
"Burası sıkışık bir bölge ve burada birden fazla Müslüman mezhep yaşıyor. Toplu temyiz sonrası dualar yapmak şiddete yol açabilirdi. Eğer bir bayrak kaldırmak istese, yapabilirdi ama başkalarını aramak doğru değil. Birçok insan buna karşı çıktı, bu yüzden harekete geçmek zorunda kaldık."
Gazze Şeridi'nde 11 günde İsrail güçlerinin kuşatma altındaki yoksul topraklardaki Hamas mülklerini ve konut binalarını acımasızca bombalaması sonucu en az 65'i çocuk olmak üzere 230'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.
İsrail'in askeri harekatı dünya çapında büyük dayanışma protestolarını tetiklerken, göstericiler uluslararası hukuku ihlal ettiği ve kendisine yaptırım uygulanması için İsrail'e karşı harekete geçme çağrısında bulundu.
Son yıllarda Hindistan'ın tutumu da İsrail yanlısı olarak algılandı."