Basın ve yayın işiyle uğraşan hemen herkesin en büyük sıkıntısı; haberi kaynağından yani ajanslardan alarak okurlarına ulaştırmaktır. Sıkıntı diyorum zira ajanslardan haber aboneliği yaparak haber sitenize uzantısını sağlamak oldukça külfetli ve maliyetli bir iştir zira satın almak istediğiniz haberler; yerel haberler, bölge, Türkiye, dünya, ekonomi, spor, sağlık ve teknoloji alanlarındaki haberler, fotoğraf ve videolar.. şeklinde sıralanıp gidiyor.

Ajanslardan aldığınız haberlerin ancak belirli bir kısmının akışını sitenize ekleseniz dahi geri kalan haberlerden mahrum kalıyorsunuz ve böylece özgün haber sayınızı artırmanız gerekiyor. Özgün haberlerin artırılması ise daha fazla editör istihdam etmeniz ve aylık maliyetinizin artması anlamına geliyor. Sitenin yıllık hosting ve diğer giderlerinin eklenmesiyle birlikte (bu giderler yıllık olarak günün şartlarına göre dolar bazında belirleniyor!)  totalde büyük bir bütçe sizi bekliyor. Bu bütçeyi karşılayabilmeniz için ise çok sayıda reklam almanız ve giderlerinizi karşılayabilmeniz için çok iyi bir tanıtım yapmanız ya da bir reklam firmasıyla anlaşmanız gerekiyor.

Hadi diyelim ki editörünüz acemi biri ve farkında olmadan bir haber ajansından haberleri alarak sitenize ekledi. O haberin ücretini sizden misliyle alarak unutamayacağınız bir ders veriyor.

Sivil Düşünce Haber Portalı, 2007’den bu yana hizmet veriyor. Haber içerikleri, özgün haberleri, röportaj ve son dakika haberleriyle iyi bir portföye sahip…

Neyden sonra ücretsiz haber ajansı bulabilir miyiz diye araştırmalara başladık. Günün sonunda Hibya Haber Ajansı’nın ücretsiz haber desteği sağladığını gördük. Nasıl olur da bir haber ajansı ücretsiz olarak haber akışı sağlayabilirdi? Ajansı aradığımızda karşımıza Türker Bey çıktı. Karşılıklı konuştuğumuzda, Hibya’yı basın emekçileri olarak kurduklarını, bağımsız bir haber politikası izlediklerini, tarafsız haber anlayışını desteklediklerini ve tüm basın mensuplarına ve haber sitelerine ücretsiz hizmet verdiklerini anlattı.

Böylece Hibya Haber Ajansı’ndan haber almaya başladık. Şu anda diğer haber ajansları ile mukayese dahi edilemeyecek bir ücret karşılığında haber desteği alıyoruz. Hibya Haber Ajansı’na, sadece Sivil Düşünce Portalı’na değil, yüzlerce haber sitesinin ayakta kalmasına destek olduğu için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Günlük çıkan gazetelerin miadı çoktan doldu. Teknolojinin gelişmesi ve teknolojik araçların çoğalmasıyla birlikte anlık haberlerin telefon, tablet ya da bilgisayarlar marifetiyle okunması anlık olarak takibi kolaylaştı ve böylece gazetelerde çıkan haberler eski ve bayatlamış haberleri matbaada basmaktan bir işe yaramıyor artık.

Hibya Haber Ajansı, bugün gönderdiği bir mesaj ile “ADS724 haber yayıncılarına yeni bir nefes” sloganıyla yeni bir sürece girdiğinin haberini verdi. Sevindirici bir haber zira Hibya, reklam konusunda bir gelişmenin test aşamasında olduklarını duyurdu.

Son minvalde, basını ve basın emekçilerini destekleyen her oluşuma gücümüz yettiğince destek olalım. Haber sitelerimiz ve sosyal medya ağlarımızda duyurularını ve tanıtımlarını yapalım. Basın emekçileri birlikte hareket ederlerse güçlenirler; güçlerini birleştirdikleri oranda var olurlar.

Sivil Düşünce Haber Portalı