Pancara kırmızı rengini veren betalainin etkili bir antioksidan ve detoks etkisi gösterdiğini söyleyen Topuzlu, B6, B9, A, E, K ve bağışıklık sistemimizi destekleyen C vitamininin yanı sıra kırmızı pancarda fosfat ve potasyum minerallerinin de bulunduğunu ifade etti.

Yüksek lif içeriği ile uzun sürekli tokluk sağlayan kırmızı pancarın bağışıklık sistemini de güçlendirdiğini belirten Topuzlu, posalı bir sebze olmasından kaynaklı bağırsak hareketlerini düzenleyerek şişkinlik, hazımsızlık ve kabızlık problemlerinin önüne geçen kırmızı pancarın sindirim sistemi dostu olduğunu dile getirdi.

KIRMIZI PANCARI ÇİĞ TÜKETİN

Kırmızı pancarı çiğ olarak tüketmenin daha sağlıklı olduğuna dikkat çeken Topuzlu, sözlerine şöyle devam etti;

“Haşlayarak, buharda pişirerek veya çiğ şekilde tüketimi uygundur. Fakat unutmamamız gereken pancar içeriğindeki betalainden kaynaklı ısıya çok dayanıklı olmayıp çiğ olarak rendeleyerek zeytinyağlı salata şeklinde tüketilmesi en sağlıklı olandır. Haşlama ve buharda pişme süresi 15 dakikayı geçmeden yoğurtlayarak meze şekliyle servis edilebilir. Turşusu yapılabilir. Son olarak da fermente edilerek içecek olarak tüketilebilir. Oldukça kolay hazırlama yöntemleriyle kırmızı pancarı günlük beslenme düzenimize dahil edebilir ve sayısız faydalarından yararlanarak sağlığımıza katkıda bulunabiliriz.”


Hibya Haber Ajansı