Edirne’de 18 yaş altı çocuklarıyla markete alışverişe giden vatandaşlara yapılan kontrollerde polis tarafından ceza kesildi.

Edirne’de vaka sayılarının %50 düştüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kenti ziyaretinden sonra salgının yayılmasını engellemek için daha sıkı tedbirler uygulanmaya başlanıldı.
Bakanlığın illere göre veri paylaşımda Edirne’deki vaka oranı 563’83’den 340.88’e inmesine rağmen denetimlerin daha baskıcı uygulanması ile cezalar kaçınılmaz oldu.
Vaka sayılarının inmesine aldanan vatandaşlar alışveriş bahanesiyle dışarı akın ettiler.

‘’ Hayvan gezdirmek serbest, çocukla markete gitmek yasak''

Polisin yaptığı denetimlerde markete çocuk arabasıyla gelen kadına polis yasak olduğunu söyledi. Çocuk arabasının başında bekleyen kadın çocuğun kendisinin olmadığını, annesinin markette alışveriş yaptığını ve onun da çocukla dışarıda beklediğini söyledi.
 Çocuğun annesinin gelmesinin ardından polis anneye ceza yazdı.
Bakacak kimsesi olmadığını ve evde gıda eksiği nedeniyle çıkmak zorunda olduğunu belirterek, polise yalvaran kadına ceza kesildi.
kadın’’ Hayvan gezdirmenin serbest olduğu fakat çocukların dışarı çıkmasının yasak olduğu bir pandemi dönemi yaşıyoruz ‘’diye ağlayarak ceza makbuzunu aldı.