CIIE kodlu Çin-Avrupa yük treni dün Almanya’nın Hamburg kentinden Çin’in Shanghai kentine hareket etti. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda (CIIE) sergilenecek ürünleri taşıyan tren, ikinci kez Hamburg’dan Shanghai kentine direkt gidiyor.

44 tane 40 ftlik konteynerden 14’ü, otomobil parçaları ve boru malzemeleriyle dolu. Trenin Polonya’nın yanı sıra Belarus ve Rusya’dan geçip 22 gün sonra Shanghai’ya ulaşması bekleniyor.

Tren seferi için dün yapılan törene katılan InterRail Europe GmbH firmasından Ticaret Geliştirme Müdürü Alexander Thonert, Çin-Avrupa yük tren seferlerinin büyük miktarlı ve çeşitli ürünleri taşıdığı için ikili ticaretin yapılmasına kolaylık sağlayan bir lojistik kanal açtığını belirtti.

Hamburg ile Çin’in 20’den fazla kenti arasında kargo tren hatlarının açıldığını hatırlatan Thonert, Shanghai ile Hamburg kardeş kentler olduğu için CIIE treninin Almanya ürünlerini taşımasının da özel bir anlam taşıdığını dile getirdi.


Hamburg Belediyesi’nden yetkili Moritz Lohmann, Kuşak ve Yol inisiyatifinin Hamburg için önemli olduğunu belirtti. Lohmann, “kazan-kazan” kuralına dayalı Kuşak ve Yol girişiminin ikili ticaretin yoğunlaştırılmasına yardımcı olduğuna dikkat çekti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı