Genel seçim hazırlıkları devam ederken, seçim gününe ilişkin istatistiki bilgiler dün Kıbrıs Rum Yüksek Seçim Kurulu tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.
Politis ve diğer gazeteler, Güney Kıbrıs'ta yarın yapılacak milletvekili seçimleri için tüm hazırlıkların tamamlandığını, 557 bin 589 seçmenin 658 adaydan 56'sını seçmek için yarın sandık başına gideceğini yazdı.
Habere göre, dün seçimlerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Yunanistan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Kostas Konstantinu, 557.589 seçmenin yarın sabah 7'den itibaren oylamaya başlayacağını duyurdu.
Seçim sonuçlarına ilişkin ilk bilgilerin öğleden sonra 19.00 sıralarında, kesin sonuçların ise 23.00 sıralarında açıklanmasının beklendiğini belirten Konstantinu, 1.176 sandıktan 10'unun yurt dışında kurulacağını bildirdi.
Oylama sürecinde Corona virüsü önlemlerinin sıkı bir şekilde uygulanacağını ve maske takmayanların oy kullanamayacağını vurgulayan Konstantinu, Corona virüsü pozitif olan 91 kişi için mobil sandıkların kullanılacağını belirtti. oy vermek istediklerini bildirdi.
Seçmen kütüğünde belirtilen adreslere göre belirlenen sandıklarda 712 Kıbrıslı Türk seçmenin diğer Kıbrıslı Rumlarla birlikte oy kullanacağını hatırlatan Konstantinu, seçimlere 2.100'ü polis olmak üzere toplam 7.800 kişinin katılacağını vurguladı.

Ölen BİR KİŞİ İLK KEZ OY PUSULASINDA

Ekolojistler Hareketi'nden milletvekili adayı olan ancak aniden hayatını kaybeden Kiriakos Kurris'in adının sandıkta kalacağını belirten Konstantinu, bunun ilk kez olduğunu söyledi.