Gündüz, video yayınında şunları söyledi:

"HDP'yi kapatmanın devlete millete hiç bir faydası yok! Bu daha önce defalarca yapılıdı ve daima PKK'ya yaradı! Devletin milletin menfaatlerini MHP'nin bencil talebine kurban edemeyiz! MHP varlığını PKK HDP karşıtlığı ile sürdüren kendi konforlu siyaset alanını güvenli bölgesini terk etmeden sorumluluk almadan halka hesap verme yönü olmadan devleti ve iktidarları yönlendiren bir partidir!

MHP Ak partiye baskı yaparak HDP'yi kapatırırsa bedeli MHP değil Akparti öder ve zararı AkParti'ye olur! HDP kapatılırsa bu HDP'ye güç verir ve seçimde oylar CHP'ye yani muhalefetin adayına gider! MHP kendi kitlesine varlığını göstermiş olur ama kaybeden Akparti olur!

Parti kapatan eski Türkiye'ye dönersek HDP'den sonra Akparti de kapatılır! Çözüm süreci fetö ile ilişkiler ve laiklik karşıtlığı gerekçeleriyle AkParti kapatılır!

Eski Türkiye'nin karanlık işlerine geri dönmek istemiyoruz! Bu oyunları çokça izledik bu filmlerden sıkıldık! En önemlisi tecrübe edindik! HDP kapatılması iktidara karşı sinsi bir adımdır iktidarın bunun farkında olması lazım!"