Piyasa Gündemi

Küresel piyasalarda, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve buna bağlı olarak artan enflasyonist endişeler hala sürüyor. Ancak bu hafta ABD'de açıklanan bilançolar daha etkili oluyor. Açıklanan finansalların piyasaların beklentisini karşılamasıyla, ABD endekslerinde alımları destekliyor. Bu iyimserlik zaman zaman genele yayılabiliyor. Yurt içinde yeni bir gelişme bulunmuyor. Piyasalar yarın açıklanacak olan TCMB faiz kararını bekliyor. Bugün için ABD'de bej kitap raporu ve Fed üyelerinin konuşmaları takip edilebilir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
•    21:00 ABD – Bej Kitap Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 önceki günün ardından dün de yurtdışına göre daha güçlü kalmaya devam etti ve gün içinde en yüksek 1435’i test ettikten sonra %0,86’lık yükselişle 1.429,85’ten günü tamamladı. Dün akşam saatlerinde gelen alımlarla günü artıda kapatan ABD endekslerinin vadelileri bu sabah yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarının geneli hafif satıcılı bir gün geçirirken, Avrupa piyasalarında yataya yakın hafif satıcılı bir açılış beklentisi mevcut. Dün endeks kapanışında 9,3150 civarında bulunan Dolar/TL kuru bu sabah 9,30’lu rakamlardan işlem görüyor. Bu görünüm altına endeksin güne yataya yakın kararsız bir şekilde başlamasını bekliyoruz. 

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün 1.435’i test ederek, bir süredir bahsettiğimiz geçtiğimiz haftanın zirvesi konumundaki 1.432’nin üzerine çıksa da burada tutunamadı. Dün de bahsettiğimiz gibi son günlerde bir tepki üretme çabası içinde olan endekste yarınki TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde volatilite artışı görülebilir. Kısa vade için endekste bugün 1.408 yarın 1.411’den geçen yükselen trend yeni referans noktamız olacaktır. Endeks PPK sonrası bu trend üzerinde tutunabilirse yeni alımlar görülebilir. Aksi durumda yeni bir dip arama süreci başlayabilir. Kısa vade için 1.435 üzerinde endekste pozitif görünüm devam edecektir. Bu durumda 1.450 – 1.460 aralığı ilk direnç bölgesi olarak takip edilebilir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı