Beş yıl önce Sidney'de meydana gelen olayla ilgili soruşturma halen devam ediyor.
Mirror, olayın 13 Temmuz 2016'da Sidney'deki Bankstown-Lidcombe Hastanesi'ndeki bir ameliyathanede meydana geldiğini bildirdi.
Lidcombe Adli Tıp Kurumu'nda, çocuğun annesi Sonya, bir kadın doğum uzmanının acil sezaryenine götürüldü. Bebek doğduktan sonra doktorlar göbek kordonunun gevşek bir parçasının bebeğin boynuna dolandığını ve düzgün nefes almadığını fark edince bebeği canlandırma alanına yerleştirdiler. Doktorlar daha sonra ciğerlerine hava pompalamak için çocuğa bir maske taktı, ancak yanıt alamadı. Bebeğin kalp masajı, yaşam desteği ve adrenalin enjeksiyonu da dahil olmak üzere onu kurtarmaya yönelik girişimlerden kısa bir süre sonra öldüğü bildirildi.
Yerel basında yer alan habere göre; personel oksijen yerine çocuğun vücuduna nitröz oksit pompaladı. Karışıklık, bir doktorun Hindistan'da benzer bir karışıklık nedeniyle bir çocuğun öldüğünü gördüğünde ortaya çıktı.
Ayrıca; John'un ölümünden önceki haftalarda, aynı ameliyathanede yanlışlıkla gülme gazı enjekte edilen başka bir bebeğe kalıcı beyin hasarı verildi. 2016 yılında meydana gelen olayla ilgili soruşturma devam ediyor.