Altın FED toplantısı sonrası kaybettiği kan kaybını dün de sürdürürken, üst üste üçüncü seans günüde kayıpla kapatmış oldu. Dünkü seansa 1750 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, dolar endeksindeki güçlenmeyle birlikte üzerindeki baskıda artmış oldu. Dolar endeksi 94 seviyesini aşarak son bir yılın en yüksek seviyesini kaydetmesiyle kıymetliler açısından kayıp dolu bir gün geride kaldı. Altın ise böylesi bir günde 1721 dolar/ons seviyesine kadar çekilerek son bir ayın en düşük seviyesini kaydettiği bir günü yaşadı. Seansı ise 1726 dolar/ons seviyesinden tamamlayan sarı maden, yüzde 0,4 kayıpla günü tamamlamış oldu.

Gümüş ise doların güçlenmesinden en çok etkilenen kıymetli maden olarak öne çıkarken, günlük bazda kaybı yüzde 4’ü aştı. 22,45 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 21,55 dolar/onstan kapanış yaparak son 14 ayın en düşük seviyesinden kapatmış oldu.

Platin de dünkü seansta satıcılı seyirden nasibini alarak 1 hafta sonra yeniden 950 dolar/onsun altına geri döndü. 969 dolar/ons seviyesinde güne başlayan platin, 954 dolar/onstan seansı tamamladı ve yüzde 1,5 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum da satıcılı rüzgârdan nasibini alarak kayıp dolu bir günü geride bıraktı. 1859 dolar/onstan günü tamamlayan paladyum yüzde 0,9 kaybı yaşamış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 1,50 usd/onsla gerçekleşmeye devam ederken, hacim açısından oldukça düşük sayılacak bir seans geride kaldı. Toplamda 630 kg altın, 1.629 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı