Girişimci Anadolu Kadınları Derneği ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ortaklığında düzenlenen Televizyon Dünyasında Kadın Girişimciliği Vizyonu Çalıştayı Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Gizem Utlu ve RTÜK Başkan Yardımcısı İsmail Uslu’nun açılış konuşmaları ile başlayan çalıştay, Sayın Ömer Kahveci moderatörlüğünde 5 ayrı panelde tamamlandı.

Gizem Utlu konuşmasında, toplumdaki Kadın Girişimciliği algısının altını çizerek, faaliyet alanlarının geleneksel kadın işleri ile sınırlandırılmasının “elinin hamuru ile erkek işine karışma” atasözünden hareket ile yanlış olduğuna vurgu yaptı Aynı şekilde Hz. Ayşe’den rivayet edilen “kadının elindeki ip eğirme aleti, Allah yolundaki mücahidin elindeki mızraktan güzeldir” sözlerine bakarak inancımızdaki kadın girişimciliğinin değer ve önemine işaret etmiştir. Anadolunun Türkleşmesinde en önemli öğelerin başında yer alan Bacıyan-ı Rum Kadın teşkilatına ait “aşına, işine eşine sahip çık”  ilkesinin, dernek kuruluş felsefesi ve sloganı olduğunu dile getirerek bu topraklarda kadın unikornlar için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

RTÜK Başkan Yardımcısı İsmail Uslu ise konuşmasında, RTÜK olarak gelişen Türkiye için, Televizyon dünyasının Kadın Girişimcilerin gelişmesine ve desteklenmesine katkı sağlaması için öncü olacak bu çalıştayın, ülke ekonomoisinde kadınların destek ve teşvik edilmesindeki değerine ve kurum olarak konuya büyük önem verdiklerini ifade etti.

Çalıştaya katılan panelistler arasında; TC Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Fatma Öncü, 25 ve 26. Dönem Çorum Milletvekili, Uzman Eczacı ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı İlksen Ceritoğlu Kurt, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Belma Yılmaz Yiğit, Siyaset Bilimci/Sosyolog Sayın Büşra Soylu, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Merve Seren yer aldı.

Sivil Düşünce Haber Portalı