Bu hafta The New York Times, yarı Filistinli mankenler Gigi ve Bella Hadid ile İngiliz-Arnavut popstar Dua Lipa'yı Filistin halkıyla dayanışma gösterdikleri için kınayan tam sayfa bir reklam yayınladı.
Reklam, Dünya Değerler Ağı başkanı Haham Shmuley Boteach tarafından düzenlendi ve ödendi.
Cumartesi günü gazetenin ana bölümünde yayınlanan reklamda Lipa ve Hadid kız kardeşler, "İsrail'i etnik temizlikle suçlayan" ve "Yahudi Devleti'ni aşağılayan" "mega-etkileyiciler" olarak adlandırıldı.
"Levitating" tetikçisi, Filistin yanlısı tutumu nedeniyle Yahudi karşıtı olduğunu iddia ettiği için rekoru düzlüğe çıkarmak ve örgütü çarpmak için sosyal medyasına yasak uygulatıldı.
Twitter ve Instagram takipçileriyle paylaştığı uzun bir metinde "The New York Times reklamında yayınlanan ve Dünya Değerler Ağı tarafından çıkarılan yanlış ve dehşet verici iddiaları tamamen reddediyorum", diye yazdı.
"Bu, Filistin'deki eylemleri hem İnsan Hakları İzleme Örgütü hem de İsrailli insan hakları grubu B'Tselem'i zulüm ve ayrımcılıkla suçlayan bir İsrail hükümetine karşı Filistinlilerin insan haklarını savunmanın bedelidir." diye de ekledi.
Lipa yazısında, "Bu tutumu alıyorum, çünkü herkesin Yahudi, Müslüman ve Hıristiyan seçtikleri bir devletin eşit vatandaşları olarak barış içinde yaşama hakkına sahip olduğuna inanıyorum." dedi.
Gigi ve Bella'nın küçük kardeşi Anwar Hadid ile çıkan popstar, Dünya Değerler Ağı'nın "çirkin kampanyalarını yalanlarla ilerletmek" için adını "utanmadan" kullandığını belirtti.
"Tüm mazlumlarla dayanışma içine geçiyorum ve ırkçılığın her türlüsünden nefret ediyorum" diyerek sözlerini noktaladı.
Mayıs ayında İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik bombardımanı nedeniyle IDF güçlerinin El Aksa camisini basması ve yerleşimcilerin Kudüs'teki Şeyh Jarrah mahallesindeki aileleri zorla evlerinden çıkarma girişimi nedeniyle bölgede gerginlik tırmanmıştı.
Filistin Sağlık Bakanlığından cuma günü yapılan açıklamada, İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes sonrasında sona eren İsrail'in Gazze'ye yönelik hava harekatında ölenlerin sayısının 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 248'e yükseldiği bildirildi.
Aralarında şarkıcılar Zayn Malik ve The Weeknd'in yanı sıra aktör Mark Ruffalo'nun da bulunduğu birçok ünlü, Filistin yanlısı mesajlar yayınlamak için sosyal medyaya taşındı.