Gazetenin haberinde, Türkiye'nin son yıllarda askeri sanayisini insansız hava araçları üretmeye yönlendirdiği ve ihracatını her geçen gün artırdığı belirtildi.

Haberde Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da başarılı olduğu görülen Türk dronlarının "satıldığı", eski Sovyet ülkelerinde bu araçlara talep olduğu belirtildi.

Haberde, Baykar'ın ürettiği "ucuz ve etkili" silahlı insansız hava araçlarının 3 çatışma bölgesinde tankları, zırhlı araçları, mühimmat depolarını ve hava savunma sistemlerini vurarak çatışmanın seyrini değiştirdiği vurgulandı. 2020'de.

Türkiye'nin 10 yıldan kısa bir sürede ABD, İsrail ve Çin gibi önde gelen SİHA üreticileri arasında yer aldığı kaydedilen haberde, en çok talep gören Bayraktar TB2, Türkiye'nin konumu hakkında doğrudan bilgi toplayabildi. düşman kuvvetleri. Taşıdığı 4 adet lazer güdümlü füze sayesinde savaş uçaklarını hedefe ulaştırdığı ve saldırılarını organize edebildiği belirtildi.

Gazete haberinde, Türk SİHA'larının saldırılarının Suriye ve Libya'da pahalı ve ağır Rus Pantsir uçaksavar sistemlerini ve Ermenistan'da Rus İskender füzelerini felç ederek şaşırtıcı sonuçlar verdiğinin altı çizildi.