Buna göre birçok etkinliğe ve kapalı alana girişlerde aşı ruhsatı sorgulaması zorunlu olacak. 
Fransa'da Senato ve Ulusal Meclis tarafından kabul edildi. Ulusal ve Senato'nun ardından, senatör ve komite tarafından oluşturulan metinde ortak oylama konusunda anlaşmaya varıldı. Tasarı 60'a karşı 156 oyla kabul edildi. Kanunlaşmadan önce Anayasa tarafından gözden geçirilecek.


BİRÇOK YER AŞI İZNİ İLE GİRECEK
Covid-19 aşısı olduğunuzu, oğlunuzun 48 yaşından önce PCR testi yaptırabileceğini veya belirli etkinlik ve mekanlara getirilmesi için aşı ruhsatı zorunlu oılacak. 

Restoran ve diğer kapalı yerler dışında Covid-19 sağlık ruhsatı aranacak ve 18 yaşını doldurmamış olanlar ruhsattan muaf tutulamayacak. Kovid-19 ruhsatını kontrol etmek için yetkili personeli genişleten yasanın son halinde, Kovid-19 hastalarının indirilmesi korunuyor ancak kontrol polisten sevimli ekiplere devrediliyor.


İŞVEREN AŞILANMAYAN SİGORTA VERME HAKKI VERİYOR
Temel yardım, işyeri yardımının faydası olmaksızın Covid-19 aşısı zorunlu hale getirildi. İşverenler maaşlarını ödemediği için aşı belgesi ödeyemiyor-19. Kanun, 30 günde üç kez Kovid-19 sağlık kontrolünden geçmeyen işletme sahiplerine 1'e kadar hapis ve 9 bin euro para cezası öngörüyor.


PROTESTOLARA NEDEN OLDU
Tartışmalı yasa "sağlık günü" olarak tanımlandı ve Fransa'da 160.000'den fazla kişi örgün eğitim için protesto düzenledi.

 

(Dış Basın)