Eski sömürgesine yardım çabalarına öncülük eden Paris, lübnan'ın kavgacı siyasetçileri üzerinde baskıyı artırmaya çalışırken, onları yeni bir hükümetle anlaşmak ve yabancı paranın kilidini açmak için reformlar başlatmak için bir araya getirme girişimlerinin başarısız olması sonrasında.
Lübnan güvenlik güçleri arasında maaşlarının değerinin çoğunu silen bir döviz kazası nedeniyle hoşnutsuzluk baş gösteriyor.
Ordu komutanı Joseph Aoun, giderek savunulamaz bir durum olduğu konusunda uyarıda bulundu ve buna yanıt olarak Paris, maaşları beş veya altı kat düşen askeri personel için gıda ve tıbbi malzeme sağladı ve birçoğunu fazladan iş almaya zorladı.
İki diplomatik kaynak, toplantıda askeri teçhizat için gıda, tıbbi malzeme ve yedek parça sunan ülkelerden yardım isteneceğini söyledi. Ancak, silah veya diğer askeri donanım sağlamak için tasarlanmamıştır.
Birleşmiş Milletler ve İtalya ile yapılacak toplantıya ev sahipliği yapacağını belirten bakanlık, "Amaç, üyeleri kötüleşen yaşam koşullarıyla karşı karşıya kalan ve artık ülkenin istikrarı için gerekli olan misyonlarını tam olarak uygulayamayacak olan LAF'in (Lübnan Silahlı Kuvvetleri) durumuna dikkat çekmektir." dedi.
Örgüt, laf'a fayda sağlamak için bağışları teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.
Körfez Arap ülkeleri, ABD, Rusya, Çin ve Avrupalı güçlerin yer aldığı Lübnan Uluslararası Destek Grubu ülkeleri davet edildi.
Lübnan sterlini, 1975-1990 iç savaşından bu yana istikrara yönelik en büyük tehdidi oluşturan finansal çöküşte 2019'un sonlarından bu yana yüzde 90 düştü.
Ordu uzun zamandır nadir görülen bir ulusal gurur ve birlik kurumu olarak görülüyor. İç savaşın başlangıcında, mezhepsel çizgilerde bölündüğünde çöküşü, Lübnan'ın milis yönetimine geçmesiyle sonuçlandı.