Esadollah Esadi isimli İranlı diplomat, Antwerp mahkemesinin diplomatik dokunulmazlık iddiasını reddetmesi üzerine bu yılın başlarında terör saldırısına teşebbüs ve terör örgütünün faaliyetlerine katılmaktan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Esadi daha önce Avusturya'nın başkenti Viyana'daki İran Büyükelçiliği'nde çalışıyordu.
Mahkemenin aynı casus şebekeye ait olduğuna karar verdiği diğer üç sanığı da suçlu bularak hapis ceasına mahkum etti.

Esadi'nin avukatı Dimitri de Beco The Associated Press'e verdiği demeçte, ön duruşmada temyiz mahkemesine müvekkilinin mahkumiyetine itiraz etmeyeceğini söyledi. Basın Hakimi Els De Brauwer, Esadi'nin cezasının kesin olduğunu, temyize giden diğer üç sanık hakkındaki işlemlerin ise devam ettiğini belirtti.

Avukat de Beco, duruşmasına katılmayı reddeden ve tüm suçlamalara itiraz edenlerin, kendisine diplomatik dokunulmazlık verilmesi gerektiğine inandığı için temyiz mahkemesine gitmeyi reddetttiğini söyledi.
Dava sırasında, davacıların avukatları ve sürgündeki İranlı muhalif grup Mujahedeen-e-Khalq veya MEK'in temsilcileri, Esadi'nin bombalama planını İran'ın en üst makamlarının doğrudan emirleriyle kurduğuna dair kanıt sunmadığını iddia etti. Tahran komploda parmağı olduğunu reddetti.

Mahkeme, Esadi'nin tutuklandığı sırada tatilde olduğu ve akredite olduğu Avusturya'da olmadığı için diplomatik dokunulmazlık hakkı olmadığına karar verdi.