Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid-19 aşısının sağlık çalışanları için zorunlu olacağını ve sonbahardan itibaren tıbbi reçeteler dışında PCR testlerinin ödeneceğini duyurdu.
Delta varyantının hızla yayılmasıyla birlikte Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid-19 salgınında dördüncü dalgayı önlemek için yeni önlemleri açıkladı. Macron, aşının sağlık çalışanları için zorunlu hale getirileceğini belirterek, "Hastanelerde, kliniklerde, huzurevlerinde, engelli kurumlarında ve temas halinde olan hemşire ve hemşire olmayanlarla çalışan tüm profesyonel veya gönüllülere vakit kaybetmeden aşı zorunlu olacak. evde de dahil olmak üzere yaşlı veya savunmasız insanlarla."dedi.
15 Eylül'den itibaren aşı yaptırmayan sağlık çalışanlarının cezalandırılacağını belirten Macron, "15 Eylül'e kadar aşı olmanız gerekiyor. 15 Eylül'den itibaren kontroller yapılacak ve yaptırımlar uygulanacak" açıklamasında bulundu.
Herkes için zorunlu aşı konusunun ise gündemde olduğunu belirten Macron, "Durumun gelişimine bağlı olarak tüm Fransızlar için zorunlu aşı sorusunu kendimize sormamız gerekecek" dedi.
SAĞLIK KARTI KULLANIMINI UZATMA
21 Temmuz'dan itibaren eğlence ve kültür mekanlarına, Ağustos ayından itibaren kafelere, restoranlara, hastanelere, huzurevlerine, uçaklara, trenlere ve 12 yaşından büyük her vatandaşa, PCR testi sonucunun olumsuz olduğunu gösteren bir sağlık kartı veya aşı sertifikasını toplu taşıma araçlarında zorunlu olacak
PCR TESTİ ÜCRETLENDİRİLECEKTİR
Şimdiye kadar ücretsiz olan PCR testleri sonbahardan itibaren ödenecek. Macron, "Tıbbi olmayan PCR testleri bu sonbaharda yapılacak." dedi.
SINIR KONTROLLERİ GÜÇLENDİRİLECEK
Macron, sınır kontrollerinin daha da güçlendirileceğini ve aşısız yolcular için zorunlu izolasyon getirileceğini söyledi.