Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önceki baskılardaki "anti-Semitik açıklamalar" konusundaki endişeler nedeniyle önümüzdeki ay Birleşmiş Milletler ırkçılık karşıtı konferansını boykot edeceğini söyledi.

Adını ilk kez 2001 yılında gerçekleştirilen Güney Afrika kentinden alan Durban Konferansı'nın takip toplantısının, Eylül ayında New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu'nun oturum aralarında dünya liderlerini bir araya getirmesi planlanıyor.
Ancak biçim, İsrail tarafından yönetilen eleştirmenlerin Durban'daki ilk baskının şiddetli ve gizlenmemiş anti-Semitizm tarafından lekelendiğini iddia etmesiyle başından beri tartışmalıydı.

Fransa dahil birçok ülke, 2009 ve 2011'deki takip toplantılarını boykot etti.

Kanada, İsrail, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri ve bazı Avrupa ülkeleri bu yılki toplantıyı boykot ettiklerini zaten açıkladılar.

Fransa cumhurbaşkanlığı yaptığı açıklamada, Macron'un "Durban Konferansı'nda yapılan Yahudi karşıtı açıklamalardan endişe duyduğu için bu yılki takip konferansına katılmamaya karar verdiğini" söyledi