Fransa, Afganistan'daki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi. Kabil'deki Fransız Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Afganistan'daki tüm Fransızların güvenlik gerekçesiyle ülkeyi terk etmeleri istendi.
Açıklamada, "Ülkede gelişen güvenlik durumu ve kısa vadeli beklentiler nedeniyle, Fransız Büyükelçiliği şu anda Afganistan'da bulunan tüm Fransızları ülkeyi terk etmeye çağırıyor" dedi.
Hükümet, Fransız vatandaşlarının Fransa'ya dönüşünü sağlamak için 17 Temmuz sabahı başkent Kabil'den özel bir uçuş düzenleyeceğini duyurdu. Fransa Büyükelçiliği, bu uçuşun ücretsiz olacağını ve başka bir uçuş sağlanmayacağını belirterek, tüm Fransızların bu özel uçağa binmelerini veya ülkeyi derhal terk etmelerini tavsiye etti. Büyükelçilik ayrıca, 17 Temmuz'dan itibaren Afganistan'da kalan vatandaşlarının Fransa'ya dönmesi için güvenlik sağlayamayacağını da belirtti.
ABD ve NATO birliklerinin çekilmeye devam ettiği Afganistan'da, Taliban ilerlemeye devam etti ve ülkedeki çoğu noktanın kontrolünü ele geçirdi.