YORUM

Dün FED Başkanı Powell gerçekleştirdiği sunumda son dönemde görülen enflasyon artışının beklentilerin üzerinde olduğunu, ancak bunun geçici bir durum olduğunu belirten açıklamalarda bulundu. Dün Nasdaq günü %0.79, S&P500 ise %0.51 yukarıda tamamladı. BIST ise dün günü %0.81 yükselişle 1409 seviyesinde tamamladı. Bugün içeride takip edilecek makro veri akışı bulunmuyor. Güne başlarken DXY’de görülen yükselmeye paralel olarak EM kurlarında sınırlı bir zayıflık söz konusu. Dün 200 günlük hareketli ortalamasından destek bulan BIST’in ise güne küresel piyasalara benzer şekilde alıcılı başlamasını bekliyoruz.

ŞİRKET HABERLERİ

—TKFEN bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat’ın konsorsiyum ile beraber katıldığı TUPRS’ın açmış olduğu ‘’Sülfür Geri Kazanım Ünitesi’’ projesi ihalesini kazandığını, proje bedelinin toplam $53.9mn ve €10.1mn olarak belirlendiğini açıkladı.

—CIMSA yurtdışı iştiraklerinden bazılarının Cimsa Sabanci Cement BV’ye satış yoluyla devredilmesi işlemlerine başladığını açıkladı.

—KONTR Lityum İyon Hücre, Batarya Üretimi ve Enerji Depolama Tesisi için yatırım teşvik başvurusu yapıldığını paylaştı.

—IHYAY bağlı ortaklığı İhlas Haber Ajansı’nın halka açılma çalışmaları çerçevesinde hazırlanan izahnamenin onayı için kurula başvurulduğunu açıkladı.

SEKTÖR HABERLERİ

—Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının tek çatı altında toplanması amacıyla görüşmelerin gerçekleştirildiği paylaşıldı (Kaynak: Dünya Gazetesi).

—Türkiye Bankalar Birliği yetkilileriyle dün bir araya gelen TCMB Başkanı Kavcıoğlu, zorunlu karşılık düzenlemelerinde değişiklik yapılabileceği ve yeni Swap Anlaşması için dört ülke merkez bankası ile görüşmelerin yürütüldüğünü açıkladı (Kaynak: bloomberght.com).

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı