İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını Ulusal Yahudi Fonu'nun satıl alma kararı ile birlikte İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında tepkilere neden oldu.

İsrailli gazeteci Avi Sakharov yaptığı açıklamada, "Yeni ABD yönetimi ilhak, yerleşim, araziye el koyma ve ev yıkımlarına karşı olduğunu ilan etti. Herhangi bir yeni yerleşim faaliyeti İsrail ile ABD arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyecektir. Pek çok kişi, ABD'de yeni bir yönetim olduğunu ve Donald Trump yönetiminin yeni yönetimin kabul etmediği politikalarıyla birlikte Beyaz Saray'dan ayrıldığını anlamıyor. Şu anda yeni bir aşamadayız ve bunun farkına varmamak, İsrail ve ABD'nin bir kriz değilse bile ihtilafa doğru ilerlediği anlamına geliyor. Ulusal Yahudi Fonu'nun kararı daha önce görülmemiş bir adım. İsrail tarihinde ilk defa, böyle yeni bir tutum açıklandı.'' dedi.

İsrailli bir diğer gazeteci Alon Pinkas ise, yeni kararın Ulusal Yahudi Fonu'nu Biden için bir başka endişe kaynağı haline getirdiğini belirterek tepki gösterdi.

Karar,  ABD'deki Amerikan Yahudi örgütleri arasında bir sürtüşmeye neden oldu. 

Sol örgütler karara karşı çıkarken, sağcı örgütler ise destekliyor. 

Theodore Herzl tarafından 1901 yılında kurulan Ulusal Yahudi Fonu, "Ulusal Yahudi Fonu 1901 yılında, İsrail'deki her yerde Yahudi halkı için bir vatan kurma hayali ve vizyonu olarak başladı." sözleriyle internet sitesidne yer verdi.