Shehab Ajansı Haber Müdürü Hüsam ez-Zayiğ, Facebook yönetiminin bugün Ajansın sayfasını silerek uluslararası hukuk tarafından güvence altına alınan haber,düşünce ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiğini dile getirdi.
Facebook'un Ajansın sayfasını kaldırmasını şiddetle kınayan Zayig, olayı "standartlara uymama ve şiddete teşvik bahanesiyle "Filistin haberlerine karşı bir savaş" olarak nitelendirdi.
Zayig, Facebook yönetiminin İsraillilerin siyasi haber siteleri veya İsrail dernekleri tarafından kışkırtılmasına müsamaha gösterdiğini ve sosyal standartları ihlal ettiğini ve Filistinlilerin bu provokasyon ve provokasyonlara tepkilerini yayınlamasını engellediğini belirtti.
Haber Müdürü Zayiğ, 2009 yılında açılan Şihab Haber Ajansı'nın Facebook sayfasının 7,5 milyonu aşkın takipçisi olduğunu kaydetti.
Bu arada Filistin Gazeteciler Bloğu, Facebook'un Şihab Haber Ajansı'nın sayfasını silmesini kınadı.
Blok'tan yapılan yazılı açıklamada olay, Ajansa karşı "keyfi ve zalimce bir adım" olarak değerlendirildi.
İsrail Adalet Bakanlığı, 2018'de Facebook yönetiminin bir önceki yıl İsrail'in sosyal paylaşım sitesindeki Filistin içeriğine ilişkin kaldırma, yasaklama ve veri sağlama taleplerinin yaklaşık yüzde 85'ine yanıt verdiğini duyurdu.