Başbakanlık ofisinde çalışan bazı yetkililere atıfta bulunarak, Netanyahu Pazar günü yeni hükümetin parlamentodan güvenoyu aldığında kasalarda saklanan bazı belgelerin kaldırılmasını emretti, Haaretz bildirdi.
Ancak Netanyahu'nun sözcülerinden biri iddiayı "tamamen yanlış" olarak reddetti. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada iddianın araştırılacağı belirtildi.
Başbakanın ve üst düzey yetkililerin programları ve çalışma kağıtları genellikle başbakanın ofisinde "akvaryum" adı verilen güvenli bir alanda tutulur. Yasaya göre, özellikle mesleki konularda bazı belgeler başbakanın arşivlerine aktarılıyor.
Kıdemli avukatlar Haaretz'e bu durumun çok sıra dışı olduğunu ve kişisel belgelerin bile arşivlerde tutulması gerektiğini söyledi.
Terör rejimi İsrail'in aşırı sağcı Yamina partisinin lideri Naftali Bennett liderliğindeki yeni koalisyon hükümeti, Pazar günü parlamentoda güven yemini etti.
Bilindiği üzere Netanyahu görevdeyken yolsuzluk ve rüşvetten yargılanıyordu. Davadan sorumlu savcı Liat Ben-Ari, "Netanyahu ile sanıklar arasındaki ilişki ticari amaçlı bir para birimi haline geldi. Bu para birimi bir kamu görevlisinin kararını bozabilir" dedi.
Netanyahu'nun kişisel çıkarlarını güçlendirmek için merkezi medya organları ile koordineli olarak yasadışı çıkarlar elde etmek için görevini kötüye kullandığını vurgulayan Ben Ari, "çok ciddi ve önemli bir rejim yolsuzluğu" görüşünü dile getirdi.