İlk gayri resmi sonuçlara göre, Paşinyan'ın partisi Ermenistan'da yapılan erken parlamento seçimlerini oyların yüzde 53,92'sini alarak kazandı.
Eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın da yer aldığı Ermeni İttifakı yüzde 21'de kaldı.
Ön seçim anketlerinde Koçaryan'ın Paşinyan ile kafa kafaya yarışacağı öne sürüldü. Koçaryan, Rusya yanlısı açıklamalarıyla tanınıyor.
20'den fazla parti ve ittifakın katıldığı seçimlerin kesin sonuçları henüz açıklanmadı. Karabağ yenilgisinden sonra Paşinyan günlerce protesto etti ve ardından seçim kararı aldı.

ERMENİ BAŞBAKAN PAŞINYAN CANLI YAYINLARIYLA KONUŞTU
Paşinyan, seçimlerle ilgili kesin sonuçlar açıklanmadan önce Facebook hesabından canlı yayında hayranlarına hitap etti.
Paşinyan, liderliğini yaptığı Sivil Sözleşme Partisi'nin oyların çoğunluğunu aldığını belirterek, "Medeni Sözleşme Partisi'nin mecliste çoğunluğu elde ettiği şimdiden belli. Oylar henüz sayılmadı. Ancak, ikna edici bir çoğunluğa sahip olacağız." dedim.
2 milyon 581 bin 93 kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede seçimlere yüzde 49,4 katılım sağlandı.

KOCHARYAN, SONUÇLARIN GÜVENİLİR OLMADIĞINI SÖYLEDİ
Seçim yarışında ikinci sırada yer alan Ermeni İttifakı'nın eski başkanı ve Ermeni İttifakı lideri Robert Koçaryan, seçim ön sonuçlarının "tartışmalı" olduğunu savundu. Koçaryan, bu sonuçların inandırıcı olmadığını da ifade etti.
Oylama sonuçlarına ilişkin verilerin 8 aydır sosyal hayatta gözlemledikleri gözlemlerle çeliştiğini belirten Koçaryan, sandıkta organize ve planlı yolsuzluğu gösteren yüzlerce sinyal olduğuna dikkat çekti.
Koçaryan, kaydedilen ve iddia edilen seçim ihlallerinin dikkatle incelenmesini talep edeceklerini, tüm sürecin ardından oylama sonuçlarını kabul edeceklerini belirtti.