Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 1915 olaylarını "Soykırım" olarak nitelendiren ABD Başkanı Joe Biden'ın kararını Ermenilerin memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ABD Başkanı Biden'a bir mektup yazarak, "Dünyanın her yerindeki Ermenilerin soykırımın tanınmasını büyük bir memnuniyetle karşıladığını" iletti.

Paşinyan mektubunda Biden'a, "adalete doğru attığı güçlü adım ve Ermeni soykırım kurbanlarının mirasçılarına paha biçilmez desteği" için teşekkür etti. 

Paşinyan, "soykırım" olarak tanınan 1915 olaylaırnın Dağlık Karabağ savaşının ardından Ermenistan için bir güvenlik meselesi olduğunu da bildirdi.

ABD Kongresi'nin her iki kanadı da geçtiğimiz aylarda 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlayan kararları kabul etmiş, her iki partiden 100'ün üzerinde üye Biden'a bir mektup göndererek seçim vaadi olan 24 Nisan'daki açıklamasında Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıma çağrısı yapmıştı.

Paşinyan, Karabağ'daki yenilgisinin ardından Ermeni mezarlıklarından ve kiliselerden konulmuş, ordu da istifa çağrısı yapmıştı.