Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kudüs'ün üç dinin temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından yönetilmesi günümüz şartlarında en doğru ve tutarlı yol olacaktır.

Aksi takdirde bu kadim şehirde kalıcı barışı sağlamak kolay olmayacaktır.

" BM'Yİ HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUM"

Kudüs'ü teklif ettiğimiz şekilde yeni bir yönetim statüsüne kavuşturmaktır Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kuruluş amaçlarından biri de bu olan İslam İşbirliği Teşkilatını ve diğer tüm uluslararası kuruluşları bir an önce ve etkin şekilde Kudüs ve Filistinli mazlumlar için harekete geçmeye çağırıyor. Perşembe günü Türkiye'nin girişimleri ile toplanacak olan Birleşmiş Milletler genel Kurulu'nda sorunun çözümüne yönelik kayda değer bir adım atılmasını temenni ediyoruz.

"DÜŞMANLIK BESLEYENLER ZİLLET ÇUKURUNA YUVARLANACAK" 

Biz medeniyetimizden ve ecdadımızdan tevarüs ettiğimiz mirasa uygun şekilde bunların hepsini de kucaklayarak kendimiz ve kardeşlerimiz için en doğrusunu en hayırlısını en güzelini yapmayı sürdüreceğiz. İnsanlıktan nasibini almamışların ümmet bilincine sahip olmayanların mensubu bulundukları milletin değerlerine düşmanlık besleyenlerin sonunda hak ettikleri zillet çukuruna yuvarlanacaklarından şüphe yoktur.

Hibya Haber Ajansı