Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, muhalefet partisi kuracaklarını belirtti. 

Erdoğan şu ifadelerde bulundu:

''Her şey gibi muhalefetin de yerli ve millisini ülkemize kazandırmak inşallah bize nasip olacaktır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birinden geçtiğimiz şu günlerde, Cumhur İttifakıyla birlikte ülkemizi önce 2023’e ulaştırmakta, ardından da çok daha güçlü şekilde yoluna devam ettirmekte kararlıyız. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu hedefe ulaşana kadar hiçbirimize durmak, dinlenmek yoktur. Şairin dediği gibi 'Şeb-i yeldayı müneccimle muvakkit ne bilir, Mübtela-yı gama sor kim geceler kaç saat.' Önceki gün vasıl olduğumuz en uzun geceye atfen yazılan bu mısralardan ilhamla diyoruz ki, ülkeye ve millete hizmetin tadını ancak, bizim gibi bunu 18 yıldır kesintisiz yaşayanlar bilir."

Bir süredir kamuoyunda yer alan ''HDP'ye karşı Muhafazakar Kürt Partisi kuruluyor'' iddiaları tazeliğini korurken, Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama kafaları iyice karıştırdı. İddia edilen ''Muhafazakar Kürt Partisi''nin Erdoğan'ın talimatıyla mı gündeme geldiği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

Sivil Düşünce