Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Daha önce buralarda olmayı temenni ediyorduk. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler maalesef buna müsaade etmedi. 2 yıllık aranın ardından hamdolsun sağlık ve afiyet içinde yine buradayız.

Tekrar sizlerle bir aradayız. Bu süre zarfında elbette bakışlarımızı derneklerimizin gençlerimize sahip çıkan gönüllülerimize teşekkürlerimizi ihmal etmedik.

Video konferans vasıtasıyla vakıf veya derneklerimizin düzenledikleri programlara iştirak ettik.

Kültürel faaliyetler hakkında düzenli bilgi aldık. Sıkıntıları ve karşılaşılan sorunları çözmenin çabası içinde olan gençlerimizin Amerika'daki çatısı ve yuvası olarak gördüğümüz Türken'nin çalışmalarını da aynı şekilde yakından izledik.

Salgın sürecinde Amerika'daki Müslüman öğrenci kardeşlerimize yönelik özellikle desteklerinizi sürdürdük.

Çabalarınıza ve fedakarlıklarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum. Eğitim hayatı salgın nedeniyle kesintiye uğrasa da öğrencilerin barınma ve burs desteği gibi ihtiyaçlarında desteğimiz devam etti.

Sağladığınız imkanlar sayesinde onlarca kardeşimizin kaygılarını giderdik.

Türken'nin 2014 yılında 5 farklı eyaletteki 8 merkezde 500'ü aşkın öğrenciye hizmet sunması gerçekten takdire şayandır.

İnsan ömrünün en kıymetli hazinesi hayat mevsimlerinin bahar yılları olan gençlik aynı zamanda yüreğin şahsiyet ve karakterinin teşekkür ettiği en kritik dönemdir.

Gençlerine sırtını dönen onların ruh ve gönül dünyalarının mimari için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında demektir.

Bu konuda yaşanacak en küçük birim hali ülkemize milletimize ver. Elbette davamıza çok ağır faturaları olacaktır. Hükümetlerimiz döneminde yürüttüğümüz gençlerle ilgili çalışmalara bu hassasiyetle yaklaştık gençlerimizin kendilerine en güzel en donanımlı şekilde yetiştirmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadık.

Devletimizin kurumlarının verdiği burs ve desteklerden  her türlü imkanı kendilerine sunduk.

Ülkemizin ve Türk-Amerikan toplumunun geleceğine yatırım yapıyor. Vakfımızın gerçekleştirdiği örnek faaliyetler çağımızın vebası olan İslam düşmanlığı ile mücadelemize de önemli katkılar sağlıyor.

Gençlik köprüleri gibi programlar sayesinde ülkemize yönelik önyargıların kırılmasına sizler yardımcı oluyorsunuz.

Programın önümüzdeki yıllarda katılımcı sayısının daha da artırılması, sürdürülmesini özellikle temenni ediyorum.

PKK, FETÖ olsun bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz tek bir evladımız yoktur.

Ulaşamadığımız elinden tutamadığımız her bir gencimizin sızısını yüreğimizde hissediyoruz.

Sizler asla sıradan bir ülkenin sıradan bir milletin evlatları değilsiniz. Hepiniz de tarihi ile birikimi ile vicdanıyla diğerleri ile mağdur ve mazlumlara sahip çıkması ile maruf necip bir milletin evlatlarısınız.

15 Temmuz gecesi milletimiz çıplak elleriyle tankları durdurarak silahları susturarak tüm dünyaya demokrasi ve özgürlük dersi verdiniz.

Çok yakında önemli sorumluluklar gösterecek önemli görevlere gelecek ülkemize aşkla şevkle sevda ile hizmet edeceksiniz.

Sizlerden sadece eğitiminize hedeflerinize odaklanmanızı ülkemiz milletimiz ve kendiniz için hayal kurmaya devam etmenizi özellikle istiyorum.


Hibya Haber Ajansı