Cumhuriyet'ten Selda Günay'ın haberine göre; İktidar partisi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreçte zaten toprakları destekliyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 17-25 Aralık'ta İçişleri Bakanı Muammer Güler ‘in oğlu Barış Güler'in yolsuzluk operasyonları sırasında Sedat Peker'in suçlamalarına yanıt olarak: “Benden önceki içişleri bakanlarının oğluyla ilgili birtakım şeyler var, para sayma makineleri filan” ifadelerini kullanması  “Acaba Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Arkamda durun’ mesajını mı vermek istedi” sorusunu akılara getirdi. Soylu’nun, “Erdoğan’ın o dönemki operasyon sırasında, bunun bir ‘yargı operasyonu’ olduğunu öngörüp Türkiye üzerinde oynanan oyunu bozduğunu” anımsatarak Erdoğan’a üstü kapalı, “Şimdi de durum farklı değil. Türkiye’ye ve seçimle gelen iktidara yönelik bir operasyonun düğmesine basıldı, Süreç benimle başladı. Binali Yıldırım ve AKP’liler ile devam ediyor.  Aynı oyun” sözleriyle mesaj mı vermek istedi?

Peker'in açıklamalarına rağmen, Adalet Bakanlığı'nın yakında "Erdoğan'ın emirlerinden intikam almak" için adımlar atacağı iddia ediliyor. "Peker'in Türk mahkemelerinde yargı önünde sorumlu olduğunu görürseniz şaşırmayın." Daire, Peker ve suçlamaları hakkında tam dava açtıklarını kaydetti



Cumhuriyet :Selda Günay'ın