Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 

33 ay aradan sonra Siirt'te olmaktan tekrar sizlerle kucaklaşmaktan memnuniyet duyuyorum.

 

Bu şehir hayatımın önemli bir dönüm noktalarında bana eşlik etti. Siirt okuduğum bir şiir sebebiyle hapse atılarak siyasi hayatını sona erdirmek istediler.

 

Şehrimize kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 2.5 milyar lirayı geçen 75 kalem eser ve hizmetin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

 

Hani bizde bir söz var ya yiğit düştüğü yerden kalkar bu sözcüğü hayata geçiren demokrasi ve kalkınma mücadelemizde de hep yanımızda oldu.

 

Yılda 50 bin ton üretimle başlayıp ilave yatırımlarla önce 120 bin tona sonra 250 bin ton kapasiteye kadar çıkacak bu tesis şehrimize yapılan en büyük sanayi yatırımıdır.

 

Siirt-Eruh yolu üzerindeki Zarova Köprüsü’nün açılışını da bugün burada resmen yapıyoruz. 57 km'lik yolun en kritik yeri olan Botan Çayı’nın üzerinden geçen Zarova Köprüsü güvenli, hızlı, konforlu bir ulaşım sağlayacaktır.

 

Bedeli 400 milyon doları bulacak tesis üretim kapasitesini kısa bir sürede ülkemizin çinko ihtiyacının %440'ını karşılayacak.

 

Böylece kazandığımız parayı milletimizin refahını artırmak için kullanacağız diyoruz ya hedefimize işte bu tür yatırımlarla ulaşacağız. Bu tesis tek başına ülkemizi yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme kurulu yeni ekonomi programımızın ne derece doğru olduğunun ispatıdır.

 

Siirt'ten Hakkari'ye kadar bu tesisin geniş faaliyet alanında artık terörü teröristlerin saldırılarını değil üretimi istihdamı konuşacağız.

 

Adı terörle değil inşallah yatırımla anılmaya başladıysa güçlü Türkiye'nin inşası hedefe emin adımlarla yürüyoruz demektir.

 

İnsanlar artık rahat için buradan başka yerlere gitmeyecek tam tersine gidenler geri dönmeye başlayacak.

 

Bu tesisin inşaatının salgın şartlarına rağmen temel atma töreninin üzerinden 18 ay gibi bir süre geçmeden tamamlanmış olması da ayrıca önemlidir.

 

Bugünkü toplu açılış törenimiz de ayrıca 575 milyon liralık bir yatırım olan Şirvan Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni de hizmete açıyoruz.

 

Siirt Eruh yolu üzerindeki Zara Ova Köprüsü'nün açılışını da bugün buradan resmen yapıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıntılar geliyor...

 

 

Hibya Haber Ajansı