Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

İlkini 2019 senesinde icra ettiğimiz Mavi Vatan tatbikatını maalesef geçen yıl koronavirüs salgını sebebiyle gerçekleştiremedik.

Bu yıl çok daha güçlü çok daha kapsamlı çok daha organize bir şekilde yaptığımız tatbikatla yerli ve milli silah sistemlerimizi test ediyoruz.

Bu tatbikatta sahip olduğumuz ileri teknoloji ürünü harp araçlarının personelimiz tarafından kullanılmasını da izleme fırsatı buluyoruz.

Böylece kahraman ordumuzun bilgi yetenek ve becerilerini görme değerlendirme varsa eksikliklerini gidermeye imkânına kavuşuyoruz.

Uluslararası hukuka uygun olarak eğitim amaçlı inşa ettiğimiz tatbikatını Ege Denizi ve Akdeniz'de gerçekleştirdik. Burada Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız gerçekten göğsümüzü kabartan dosta güven düşmana korku salan başarılı bir süreç yönetti.

Ülkemiz açısından güçlü bir donanmaya sahip olmak bir tercihten öte zorunluluktur.

Kıbrıs Türkleri başta olmak üzere bölgemizin her köşesindeki dostlarımızın haklarını korumak için buna mecburuz.

Zira en küçük bir sendeleme de en ufak bir zafiyette bize üzerinde yaşadığımız şu vatan topraklarını bile çok göreceklerini biliyoruz.

Kıbrıs Türklerinin Doğu Akdeniz'deki hakları gasp edilmeye çalışılmıştır. Buna benzer pek çok uygunsuz da gizli açık yaptırımlara maruz kaldık. Karşılaştığımız sayısız çifte standarda rağmen menfaatlerimizi koruma kararlılığımızdan asla taviz vermedik.

Suriye'nin kuzeyindeki terör zincirini 3 farklı yerde parçaladık. Operasyonlarımız da 8200 kilometrekareden fazla alanı DEAŞ ve YPG teröristlerden arındırdık.

Doğu Akdeniz'de bulunan hidrokarbon kaynakları üzerinde haklarımızı ne pahasına olursa olsun son alacağımızı açıkça ortaya koyduk .

Libya'nın darbeciler tarafından işgal edilmesine mani olduk.

Antalya sahillerine hapsetmeyi amaçlayan hukuksuz girişimlerin tamamını akamete uğrattık.

Karabağ'daki işgalin sonlandırılması başta olmak üzere aldığımız her inisiyatifi hamdolsun başarıyla sonuçlandırdık.

Hiçbir ülkenin toprağında, denizinde, egemenliğinde gözümüz yoktur.

Deniz Kuvvetlerimiz birikimin disiplinin nitelikli personeli ve üstlendiği tüm görevlerde elde ettiği başarılarla bizleri gururlandırıyor.

Türkiye'nin askeri kapasitesiyle Savunma Sanayinin daha fazla gündeme geldiğini konuşulduğunu görüyoruz.

İnsansız hava araçlarında dünyanın en iyi 34 ülkesinden biriyiz. Savunma ihracatımız 248 milyon dolardan 3 milyar dolar seviyesine geldi.

Dünyanın ilk 100 savunma şirketi listesinde sadece iki firmamız varken bugün aynı listede yedi firmamız bulunuyor.

Kendi Savaş Gemisini tasarlayan inşa eden ve idamesini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz.

Denizlere hakim olan cihana hakim olur. Bu inançla özellikle Deniz Kuvvetlerimizin caydırıcılığının artırılmasına büyük önem veriyoruz.

Deniz Kuvvetlerimizin caydırıcılığının artırılmasına büyük önem veriyoruz. Ocak ayında MİLGEM Projesinin 5 gemisi olan İstanbul Fırkateyni'nin Denize İniş Törenini gerçekleştirdik. Bu sene içinde test ve eğitim gemimiz ufuk ve çok maksatlı Amfibi Hücum Gemimiz Anadolu'yu Deniz Kuvvetlerimize kazandıracağız.

Türkiye her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da dünyanın süper ligine taşımakta kararlıyız.


Hibya Haber Ajansı