Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Her zaman dediğimiz gibi bizim medeniyetimizin kökü sevgiye hoşgörüye hakka adalete dayalı bir Fetih medeniyetidir. Fethettiğimiz bütün beldelerde güveni huzuru hoşgörü ve refahı hakim kılmak için milletçe verdiğimiz büyük mücadelelerin şahididir.

Bugün de ecdadımızdan aldığımız ilhamla kendi vatanımızı ve bayrağımızı dalgalandırdığımız her yeri  esenlik yurdu haline getirmenin mücadelesini veriyoruz.

Malazgirt maziden atiye kurduğumuz köprünün başlangıcındaki en önemli taşıyıcısıdır. 950 yıldönümüne ulaştığımız Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı olan 1071 de bu köprünün diğer tarafındaki iki büyük ayağı haline dönüştürmek istiyoruz.

Moğolistan'ın derinliklerinden Adriyatik kıyıları Viyana kapılarından Kırım'ın dillere destan bahçelerine kadar her yerde bize ait eserlere sahip çıkıyoruz. Ecdat kısa süreliğine de olsa ayak bastığı her yerde öyle güzel ve derin hatıralar bırakmış ki nereye gitsek rengiyle kokusuyla özlemi ile karşılaşıyoruz.

Dünyanın siyasi ve ekonomik düzeninin yeniden biçimlendiği şu dönemi de istikrar ve güven iklimini koruyarak değerlendirdiğimizde Allah'ın izniyle artık zirveye çıkmış olacağız.

Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü olan 2071 biri uzun vadeli vizyonumuzun sembolü olarak belirlememizin gerisinde bu anlayış vardır.

Bazıları bu ülkenin ve milletin bırakınız 50 yıl sonrasını 50 dakika sonrasını bile düşünmüyor.

bunun sorumluluğunu hissetmiyor olabilir ama bizim vizyonumuz işte budur hayali olmayanın hedefi hedefi olmayanın yolu olmaz.

Davası hak olanın yardımcısı Hak'tır. Hak olan davada zafer muhakkaktır.

Her dönem gibi bu günlerimizde kolay geçmiyor. Bir yandan bölgemizdeki terör ve istikrarsızlık sorunlarının diğer yandan tabii felaketlerin beri yandan küresel çalkantıların etkileri ile yüzleşiyoruz bunun yanında önümüzde pek çok fırsatın imkanın da olduğunu biliyoruz.

İstiklal Marşı bile korkma diye başlayan bir millete yakışmaz durmak duraksamak geri dönmek yakışmaz.

Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış.? Şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Evet bu kükremiş sel gibi millete zincir vuracak gafiller gerektiğinde dağları yırtacak azme ve kararlılığa sahip olduğumuzu unutmasınlar buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı da bizimdir.

İstanbul'un Fethinin 600. yılı da bizimdir. Malazgirt Zaferi'nin 1000. yılı da bizimdir. Hicretin 1500 yılında bizimdir.

Tarihimizin sıfır noktası Malazgirt'ten bir kez daha söz veriyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye yolunun kesilmesine rıza göstermeyeceğiz.

Malazgirt'te sizlerin gözlerinde gördüğüm ışık hissiyatım da yalnız olmadığımı gösteriyor. Milletimizin daima yanı başında olan Devleti'ne gösterdiği güven ve ortaya koyduğu feraset yürüdüğüm yolda yalnız olmadığımı gösteriyor."


Hibya Haber Ajansı