Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

Sayın Biden ile olan görüşmeler istenilen neticeler değil, zira 2 NATO ülkesi olarak bizim çok daha farklı bir konumda olmamız gerekir.

 

Şunu da ifade etmek gerekir. Çünkü ben şu ana kadar Amerika'daki liderlerin hiçbiri ile böyle bir durum yaşamadım.

 

Maalesef Amerika şu anda terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor.

 

Onlarla mücadele etmesi gerekirken mücadeleyi bırakın tam aksine onlara yüklü miktarda silah araç gereç destekleri veriyor.

 

Tabii bir NATO ülkesi olarak bu tür yaklaşımlar olduğu sürece bizim de bunları tüm dünya kamuoyu ile paylaşmamız gerekir.

 

Sayın Putin'den beklentilerim çok daha farklı. Suriye'de rejim ülkemiz için adeta bir tehdit oluşturuyor. Bir dost ülke olan Rusya'dan Sayın Putin'den farklı yaklaşımlar bekliyorum

 

Şu anda görüldüğü gibi Amerika Suriye'yle pek ilintili değil. Burada kim var Rusya var İran var.

 

Orayı da bir barış havzası haline dönüştüreceksek. Nasıl yaparız bunu aramızda görüşmemiz paylaşmamız şart ve bunları görüşeceğiz. Bir de Rusya ile ilgili münasebetlerimizi çok daha ileri taşımanın gayreti içerisindeyiz. Zira hedefimiz 100 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaşmak.

 

Okulların durumu Bilim Kurulunun alanı bakanımla konuyu istişare ediyoruz.

 

Bakanımızla görüştüğümüzde 'maske konusunda da taviz veremeyiz' diyor. Bundan taviz veremeyiz dediğine göre demek ki Bilim Kurulunun bu konuda bir hassasiyeti var. Çarşıda pazarda sokakta taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

 

 

Hibya Haber Ajansı