Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Gönüller yapa yapa kalpler kazana kazana davamızı bugünlere kadar getirdik. Elbette bu süreçte çekemeyenler gücü tükenenler nefesi kesilenler oldu. Zorlu yolculukta egolarına hırslarına ihtiraslarını kibirlerine yenik düşenler çıktı biz bunların hiçbirine eyvallah etmedik.

Millet bizden emaneti alıncaya kadar İnşallah aşkla şevkle azimle ülkeye ve millete hizmet mücadelemizi sürdüreceğiz.

Eski Türkiye ile 2021'in Türkiye'si arasında dağlar kadar fark var. Eski Türkiye krizlerin korkuların yasakların yoksullukların ülkesiydi.

Vatandaşını ötekileştiren eski Türkiye manzarada biz son verdik Milli iradeyi ülkemizde yeniden hakim kıldık.
Hayatın her alanında ülkemizi hayal bile dahi edilemeyen seviyelere taşıdık. 84 milyonun her bir ferdine aynı sevda ile aynı heyecanla hizmet etmeyi illerimiz arasındaki altyapı farkını önemli ölçüde giderdik. 81 vilayetimizin tamamına aynı nitelikte hizmet götürdü.

Milletimizin birliğine beraberliğine kasteden alçaklara döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soruyoruz.

Terör meselesini bu ülkenin gündeminden tamamen çıkartacağımıza inanıyorum.

Nitekim terörle mücadele alanında son yıllarda yurtiçinde ve yurtdışında attığımız adımların olumlu neticelerini görmeye başladık.

Bölücü örgütün ve siyasi uzantılarının uzun yıllar istismar ettiği konuların hemen tamamı reformlarımız sayesinde çözüme kavuşturuldu.

Eylem kapasitesinde çok ciddi düşüş yaşanıyor. Bölücü örgüt zemin kaybettikçe de Doğu ve Güneydoğu illerimiz başta olmak üzere ülkemizin tamamında huzur ve güven iklimi güçleniyor.


Hibya Haber Ajansı