Kaynaklar, ABD Ticaret Odası, Türkiye Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisi, Türkiye Büyükelçiliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 26 Mayıs'ta konferans görüşmesi düzenlendiğini belirtti.
14 Haziran'da Biden ile Erdoğan arasında Brüksel'de düzenlenen NATO zirvesinin oturum aralarında planlanan bir toplantı beklentisiyle düzenlendiğini ve bunun geçen Kasım ayındaki ABD seçimlerinden bu yana ilk kez şahsen karşılaştıklarını söyledi.
Çağrıya aşina olan bir başka kaynak, ABD hükümetinin çağrının planlanmasında yer almadığını söyledi.
Hangi şirketlerin katılacağı belli değildi.
Sektörden ve diğerleri gibi anonimlik talebinde bulunan yetkililer, "Bu durum Biden ile yüz yüze görüşmeden önce ABD'li şirketlerle ilişkiyi test etmenin bir yoludur." dedi.
Yetkili, Ankara'nın "yerli ve yabancı kitlenin temelde Türkiye'nin önemli bir ortak olduğunu söyleyen mesajı almasını istediğini" de sözlerine ekledi.
Bilgilendirilmiş dördüncü bir kaynak, Microsoft ve Netflix'ten yöneticilerin çağrıya katılacağını söyledi. Her iki şirketin temsilcileri yorum talebine hemen yanıt vermedi.
BIR ABD Ticaret Odası sözcüsü e-posta yoluyla şunları söyledi: "Bu toplantı özel ve kayıt dışı, bu yüzden herhangi bir ayrıntı veremeyiz" ifadelerini kullandılar.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ajansı ve TOBB yorum yapmaktan kaçındı. Cumhurbaşkanlığı, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği ve ABD Odası yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.