Geleceğin enerjisinin buluşma zirvesi 14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı, 13-15 Ekim tarihleri arasında "ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi"nde gerçekleşecek. Dünya’da ve Türkiye’de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli sektör, akademisyen, yatırımcı ve sivil toplum örgütlerinin katılacağı fuara bu yıl da ilgi çok yoğun.

“EIF 2021” bu yıl da 400’ü aşkın stant ile enerjinin tüm paydaşlarını oluşturan firma, kurum ve kuruluşların katılımlarıyla sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirecek. 52 ülkeden yüzlerce yatırımcı pandemiye rağmen fuara katılım gösterecek. Bu ülkeler Türk şirketlerinin kendi ülkelerine enerji santrali kurmaları için anlaşma yapmak üzere fuara geliyorlar. EIF Enerji Kongresi ve Fuarı yönetimi Ticaret Bakanlığı ile yaptığı ortak çalışma ile gelen tüm heyetten aşı kartlarını ve PCR testlerini alıyor.

Enerjide üretici ve yatırımcı bu fuarda buluşuyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın değerli destekleriyle gerçekleşecek olan 14. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı'nın amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak. Enerjide start-up’lar’ın sektörle görüşme ve bir araya gelme olanağı, temiz enerjide üretici ve yatırımcının buluşması ve inovatif ürün ve çözümlerin tanıtımı fuarın bu yıl da en önemli gündem maddeleri arasında.

EIF Enerji Kongreleri bu yıl da ilgiyle bekleniyor

EIF Uluslararası Enerji Kongreleri uzun yıllardır düzenlenmekte ve sektöre yön vermekte olduğunu belirten EIF Yürütme Kurulu Başkanı Çiğdem Dilek, “14. yılında EIF,  13-15 Ekim 2021 tarihlerinde yine Antalya ANFAŞ Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenleyeceğiz.  EIF Uluslararası Enerji Kongreleri uzun yıllardır düzenlenmekte ve sektöre yön vermekte. Her yıl düzenlenen kongremize bugüne kadar pek çok Bakan, üst düzey bürokrat, özel sektör temsilcileri, STK temsilcileri ve akademisyenler konuşmacı olarak katıldı. Enerjinin tüm dallarının ele alındığı kongrede bu yıl; dijitalleşme, endüstri 4.0, elektrikli araçlar, enerji depolama gibi son yılların güncel ve yeni konuları üzerinde de durulacak. Üç gün sürecek kapsamlı bir kongre olan EIF 2021’a tüm sektörü davet etmekten mutluluk duyarım. Kongre’de katılımcılarımız enerji konusunda tüm dünyanın takip ettiği derecede önemli veriler ve bilgileri paylaşan, vizyonuyla enerji konusunda yeni ufuklar açan yerli ve yabancı 50’yi aşkın konuşmacıyı izleme imkanı olacak. ” dedi.

14.’üncü EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı ziyaretçilerini ağırlıklı olarak kamu kurumları ve bürokratlar, enerji üretim, dağıtım ve satış firmaları, yatırımcılar, akademisyenler, tedarikçiler ve tüketiciler, çevre kuruluşları temsilcileri, Ticari ataşelikler ve elçilikler, ticaret ve sanayi odaları, Ar-Ge ve eğitim kurumları, Belediyeler, bilişim ve yazılım firmaları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar, enerji sektörüne hizmet veren firmalar, enerji Kooperatifleri, enerji verimliliği danışman firmaları, enerji danışmanlık firmaları, finans ve sigorta firmaları, hukuk firmaları, sistem mimarları, akıllı şehir ve bina Mühendisleri, yenilenebilir enerji firmaları, doğalgaz dağıtım firmaları, telekomünikasyon firmaları, yerli ve yabancı basın mensupları, iş sağlığı ve güvenliği Uzmanları, lojistik firmaları ve enerji depolama firmaları oluşturuyor.

Gelecek “Temiz” ve “Sürdürülebilir” enerjide!

Domino Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, “Domino Fuarcılık olarak kurulduğumuz günden itibaren takım çalışması ruhunu benimsemiş, yeniliklere açık uzman kadromuzla uluslararası kongre ve fuarlar düzenlemekteyiz. Modern ve kaliteli hizmet anlayışıyla, 1999 yılından bu yana özellikle enerji sektöründe birçok kurum ve kuruluşun da desteğini alarak onlarca etkinliğe imza attık. Bunlardan en başarılı olanı şüphesiz ki  ”Energy is Future!” sloganı ile yola çıktığımız Türkiye’nin en büyük Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarıdır. Bu büyük etkinliği, 14. kez organize etmekten onur duyuyoruz. Dünyada 55 farklı noktada bulunan anlaşmalı acentelerimiz sayesinde, etkinliklerimize katılımlarını sağladığımız yerli ve yabancı misafirlerimize sınırsız müşteri memnuniyeti sağlamak en öncelikli hedefimiz. Müşterilerimizin firmamıza duyduğu güven sayesinde yıllardır ülkemize hedef odaklı ve devamlı ziyaretler yapılmakta. EIF her zaman enerji sektöründe en inovatif çözümlerin sunulduğu ve güncel lansmanların yapıldığı fuar olarak ülkemizin en önemli buluşma merkezlerinden biri olmaktadır” diye konuştu.

‘Yatırım ajansı gibi çalışıyoruz’

Fuarlarındaki tecrübelerinden dolayı artık elektrik, doğalgaz ve maden sektörlerinde yabancı yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini doğru kanallarla kesiştirmek ve enerjide rehber olabilmek için” enerji yatırımcı ajansı” görevi gördüklerini dile getiren Global Enerji Derneği Başkanı ve Domino Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek,”Bu  yıl yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretimindeki payının artması için yatırımcıların daha cesur, daha öngörülü adımlar atacağını öngörüyoruz” dedi.

EIF Kongre odak konuları arasında Nükleer enerji, YETA Modeli ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları, YEKA Yarışmaları ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarından Elektrik Üretimi, Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi, Jeotermal Enerji Biyokütleden Enerji Üretimi, Hidroelektrik Enerji, Elektrik Dağıtımında Güncel Gelişmeler, Enerji Yatırımlarının Finansmanı, Türkiye Enerji Mevzuatı Değerlendirilmesi, Enerji Santrallarında İşletme, Bakım ve Modernizasyon, Akıllı Şehirler, Elektrik Depolama, Depolama, Enerji Teknolojilerinde Yerlileşme, Enerji Sektöründe Dijitalleşme, Türkiye Petrol ve Doğalgaz Piyasaları ve Kömür Kaynaklarından Elektrik Üretimi ön plana çıkıyor.

EIF’in galasında “Gülşen” konseri sürprizi!

Türkiye’nin ilk konsept enerji balosu da “EIF Gala Gecesi” 13 Ekim’de gerçekleşecek. 
EIF Yürütme Kurulu Başkanı, Enerji Hukuku Uzmanı Av. Çiğdem Dilek, “13 – 15 Ekim 2021 tarihinde Antalya’da gerçekleşecek olan “EIF2050 Dünya Enerji Kongresi ve Fuarında 14. yılımızı kutlamak adına Gala Gecesi düzenliyor olacağız. 13 Ekim 2021 tarihinde, Gülşen in sahne alacağı ve gala gecesi şeklinde düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk konsept enerji balosu “EIF Gala Gecesi”nde tüm enerji sektörünü, yeni yatırımcıları ve cemiyet hayatını bu eğlenceli gece de buluşturmak istiyoruz.” dedi.

Güneş Enerjisi Pavilyon’u kurulacak

GÜNDER Başkanı Kutay Kaleli, “Türkiye’nin en büyük enerji kurumlarından GÜNDER ve enerji sektörünün en büyük fuarı EIF arasında yapılan işbirligi neticesinde “Güneş Enerjisi Pavilyon’u kurulacak. Toplam 18 firmaya katılım imkânı sağlanacak pavilyonda, üye firmalar stant açarak, hem görünürlüğünü artıracak hem de fuarı ziyaret edecek birçok yatırımcı ile yeni işbirlikleri yapma olanağı bulacaklar. Tüm güneş enerji dostlarını, ailemizin bu büyük buluşmasına davet ediyoruz” dedi.

İngiltere Ticari Heyeti de fuarda olacak!

İngiltere Büyükelçiliği ve OSTİM Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde, Ekim ayında EIF fuar katılımcıları, B2B ikili görüşmelerini gerçekleştirmek üzere bir heyet de EIF’te olacak.

EIF fuarı kapsamında gerçekleşecek bu organizasyon EIF Fuarı ile eş zamanlı olarak ilerleyecek ve B2B etkinliğine fuar katılımcısı firmalar ve İngiltere’den gelecek firmalar katılacaklar.

50’den fazla ülkenin temsilcisi ile fuarda görüşme imkanı!

Avrupa İşletmeler Ağı, T.C. Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı ve OSTİM Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi ile yaptıkları işbirliği ile Ekim ayında EIF fuar katılımcılarına özel, B2B görüşmelerinin yapılması amacıyla yabancı ülkelerden heyetleri de getirdiklerini belirten Domino Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilek, “Avrupa, Asya, Afrika ve özellikle Ortadoğu’da bulunan, koordinatörlüğümüze bağlı ajanslarımız ve network ağımızla, etkinliğimize enerjinin her alanından şirketleri davet ederek, ziyaretçilerimize kongre programından izole edilmiş bir ortamda, açık ofis sistemiyle rahat bir görüşme imkanı sağlıyoruz. Ağımız ile dünya çapında 60’a yakın ülkede, 600’den fazla üye kuruluş aracılığı ile EIF Katılımcı ve delegeleri için, ticari destek konusunda çalışmalar yürütmekteyiz.  Almanya, İngiltere, Azerbaycan, Çin, BAE, Bahreyn, Cezayir, Çad, Etiyopya, Fas, Gine, Güney Afrika, Irak, İran, İsrail, Katar, Kamerun, Kenya, Kuveyt, Libya, Lübnan, Mali, Mısır, Mozambik, Nijerya, Özbekistan, Senegal, Sudan, Suudi Arabistan, Somali, Tanzanya, Tunus, Uganda, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Zimbabve’den alım heyetleri fuara katılacaklar” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı