Bir Alman vatandaşı, Elon Musk ile Bitcoin (BTC) hediye dolandırıcılığı oyununa nasıl düştüğünü açıkladı. Elon Musk olduğunu iddia eden dolandırıcı sebebiyle 10 Bitcoin kaybetti ve şu sıralara değeri 600 bin dolar civarında.

Bitcoin’in değerinin rekorları alt üst etmesi, Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık yatırımı v.b. gibi etmenler sebebiyle dolandırıcılar da faaliyetlerine hız vermiş durumda. Bu nedenle Elon Musk v.b. gibi kişilerin isimlerini kullanarak dolandırıcılık yapan kişiler söz konusu. BBC’nin haberien göre Köln’de yaşayan bir Alman, dolandırıcılara 10 Bitcoin kaptırdı.

Talihsiz kişi, Elon Musk’ın “Dojo 4 Doge 

diye attığı bir tweet’i gördü ve ne olduğunu merak etti. Altındaki yorumlardan bir Bitcoin çekilişi yapıldığı sonucuna vardı ve mevcut linke tıklayarak oldukça profesyonel olarak hazırlanmış bir web sitesine girdi. Ancak o an fark etmediği şey bu Twitter hesabının aslında Elon Musk ile gerçekte bir ilgisinin olmamasıydı.

Olay aslında oldukça bilindik bir yöntem ile gelişti. Kişilerin BTC göndermesi karşılığında iki katını alacağı ifade ediliyordu. Hesabı kontrol etmesine karşın orijinal sanan kişi, sitedeki çekiliş sayacı bittiğinde dolandırıldığını anladı. Talihsiz adam şunları söyledi:

“Ailemin hayatını, emeklilik fonumu ve çocuklarım ile yapacağım tüm tatilleri bir kenara attığımı düşündüm. Çok büyük bir hata yaptım.”
Dolandırılan kişi, o gece uyumadı ve dolandırıcılık web sitesine e-mail’ler atarak ve sahte Elon Musk hesabına tweet’ler atarak kaptırdığı Bitcoin’i geri almaya çalıştı. Ancak başarılı olamadı.

Talihsiz adam dolandırıldığını, normalde bu kadar aptal olmadığını ancak o gece çok aç gözlü olduğunu ifade ederek, bu tip dolandırıcılara karşı kullanıcılara dikkatli olmaya çağırdı.

 

Cem Yavuz

coinkolik.com