Güney Kore’nin Boryeong şehrinden feribotla bir saate gidilebilen Nokdo adasında sadece 4 çocuk kaldı. Çocuklar sırasıyla; 10, 9, 4 ve 3 yaşlarında. Ulusal kentleşme ve doğum kontrolü politikalarının neden olduğu insan kuraklığına bağlı olarak Nokdo’nun nüfusunda  düşüşe neden oldu.

Asya’nın dördüncü en büyük ekonomisinin nüfusundaki azalmaya neden olarak görülen demografik çöküş. Dünya Bankası'nın verilerine göre, 2020'de Güney Kore, dünyadaki en düşük düğum orana sahip. Dünyanın en hızlı yaşlanan toplumu haline gelen Güney Kore, çalışan nüfusun sürekli azalmasından endişelenen hükümete sorumluluk yüklüyor.

Hükümet, ailelere teşvik paketi açıklarken, ada sakinleri ülkenin geleceği için kaygı duyuyor.

Yerel gazete, ülkenin toplam doğurganlık oranının geçen yıl 0.84'e gerilediğini, ülkedeki doğurganlık hızının yavaşlamasının nedenlerini ise gençlerin evlenme ve aile kurma konusundaki isteksizliklerini vurguluyor.

Başkent Seul’deki hayat pahalılığı, Covid-19 salgının ekonomik etkileri, buna bağlı yaygın iş kayıplarının da doğurganlık oranının azalmasının nedeni olarak görülüyor.

Ekonomi ve finans Başbakan yardımcısı Hong Nam-ki, hükümetin ülkenin doğum oranını artırmak için 2025 yılları arasında toplam 196 trilyon won ödemeyi planlayarak  demografik cephede kritik noktada bulundukları bu dönemde çalışan nüfusun bu yıl 230  bin azalarak 37, 36 milyona gerilediğini belirtiyor. Önümüzdeki yıl bu nüfus 230 bin daha düşerek daha çok risk ortaya çıkacağından endişe ediliyor. Şimdi başlamazlarsa, bir nüfus uçurumuyla karşılaşabilmekten korkuyorlar.