Ne Oldu?

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısı 24.733 artarak 4.4.900.121’e yükseldi. Coronavirüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 2.501 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 347 kişi artarak 41.191’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 4.515.819.
Koca: Vaka sayılarındaki düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak test sayıları düşürülerek vaka sayılarının düştüğü yönünde asılsız ve iyi niyetli olmayan bazı değerlendirmeler görüyoruz. Özetle test sayılarının düşmesi vaka sayısının düşmesinin sebebi değil, sonucudur .
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine market tedbirleri konulu bir genelge gönderdi. Genelgeye göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları dışında ürün satışına izin verilmeyecek. Marketler 7 Mayıs'tan itibaren alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünleri satamayacak .
Irak’ta ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri askerlerinin bulunduğu Beled Askeri Hava Üssü’ne en az 3 Katyuşa roketi ile saldırı düzenlendiği bildirildi.
Fed Başkanı Powell, Ulusal Topluluk Yeniden Yatırım Koalisyonu'na hitaben yaptığı konuşmada, "ABD ekonomisi düzeliyor ancak bu herkes için eşit oranda olmuyor" dedi.
Powell: Dijital para konusunda aktif olarak çalışıyoruz, bir yarış içinde değiliz . Dijital para çıkarma konusunda henüz karar almış değiliz.
ABD Başkanı Biden, dünyadaki diğer ülkelere de yardımcı olmak adına Covid-19 aşılarının üretimini artırma sözü verdi.
Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Altmaier, Alman çelik sanayisinin yeşil üretimde yeniden yapılanmasında destekleyeceklerini söyledi.

Ne Olacak?

Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de İmalat PMI, ABD’de Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.
New York’ta 17 Mayıs'tan itibaren 24 saat metro hizmetine yeniden başlayacak. 19 Mayıs'tan itibaren Covid sınırlamalarında kapsamlı gevşetme adımları atılacak .
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı