USD/TRY: Küresel piyasalar güne pozitif risk iştahı ile başlıyorlar. Somut bir katalizör gözlenmese de özellikle borsa endeksleri tarafında önemli oranda yükselişler gözleniyor. Bugün, ABD Hazine Bakanı olması beklenen ve güvercin duruşuyla bilinen Janet Yellen'ın Senato'nun Finans Komitesi'nde yapacağı konuşmada bir sonraki destek paketinin daha fazla olması yönünde savunma yapacağı beklentileri risk iştahını destekleyebilecek gelişme olarak izlenecek. Veri tarafında ise Almanya'da TSİ 13'te ocak ayına ilişkin ZEW cari durum ve beklentiler endeksleri açıklanacak. Paritelerde fiyatlamalara bakıldığında ise Dolar endeksi (DXY) bu sabah 50 günlük ortalamasının altında hafif düşüş eğilimindeyken, Gelişmekte Olan Ülke para birimleri pozitif bölgede seyrediyorlar. Dün, bir ara 7,54'lü seviyelere kadar yükselen ancak günü 7,48 seviyesinden kapatan Dolar / TL de bu sabah dünkü kapanış seviyesinin altında. Şu aşamada, Yellen'in bugün yapacağı konuşma öncesinde Dolar endeksi 50 günlük ortalamasının altında kalabilecekken, dün Dolar /TL'nin 7,50'nin altında kapanması TL tarafında olumlu bir fiyatlama olarak algılanabilir. Bu kapsamda, kurun 7,52 - 7,53 direnç bölgesinin altında kalarak 7,40 desteğine kadar geri çekilebileceğini düşünüyoruz. Daha önce destek olarak çalışan 200 günlük ortalama ise 7,35 civarından geçmekte.

 

EUR/USD: Haftanın ilk işlem gününde ABD'nin tatil olmasının etkisiyle sakin bir gün geçiren parite bugün 1,2075 seviyesinden geçen 50 günlük ortalamasının hafif üzerinde seyrediyor. Dolar endeksi (DXY) ise henüz 50 günlük ortalamasını aşmış değil. Bugün ABD Hazine Bakanı olması beklenen Janet Yellen'in Senato'nun Finans Komistesi'nde yapacağı sunum öncesinde Dolar'da söz konusu ortalamanın altında fiyatlama sürebilir ki parite de 1,2075 seviyesinin üzerinde tutunmak isteyebilir. Paritenin bu seviyenin üzerinde tutunması ve 1,2120 ara direncini kırması durumunda 1,2165 seviyesine kadar yükselişi gözlenebilir. Öte yandan, olası düşüşlerde 1,2075 desteğinin altına 1,2040 ve 1,20 sıralı hedefler olarak izlenebilir.

 

XAU/USD: Dün ABD piyasalarının kapalı olmasının etkisiyle değerli maden günün önemli bir kısmını sakin geçirdi ve günü 1.837 seviyesinden kapattı. 200 günlük ortalamanın geçtiği 1.843 seviyesinden henüz uzaklaşmayan Ons Altın'da bugün Janet Yellen'ın Senato'nun Finans Komitesi'nde yapacağı konuşma hareketlilik yaratabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, yukarıda 1.850 direncinin geçilmesi durumunda 1.875 hedefe girebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.824 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda ise 1.800 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.

 

 

 

 

 

FX Raporu'muzun pdf halini görüntülemek için tıklayınız...

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı