Doğubayazıt Belediyesi’nin himayelerinde Ağrı Kültür Dernekleri’nin katkılarıyla gerçekleştirilen panele Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmetnuri Aydemir, Gazeteci-Yazar Semra Polat, Prof.Dr. Çetin Kotan, İş İnsanı Av. Mehmet Nedim Kolan ve Prof. Dr. Akif Arslan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar, eğitim hayatlarında yaşadıkları zorlukları salonda bulunan öğrencilere anlatarak başarının anahtarının kendilerinde cevherde saklı olduklarını ifade ettiler.
Konuşmacıların kendilerini tanıtmalarının ardından gerçekleşen interaktif sohbet ile öğrencilerin merak ettiği sorular yanıt buldu.

Panele hem konuşmacı hem de moderatör olarak katılan Semra Polat, eğitim hayatında yaşadığı zorlukların aslında kendisini güçlendiren önemli bir minval olduğuna vurgu yaptı.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar ise konuşmasında, bölgenin acı bir gerçeği olan erken yaşta evlilik ile eğitim hayatını sona erdirmeye çalışan ailesinin ve toplumun yarattığı baskıya karşı verdiği mücadeleyi anlatarak, öğrencilere azmin sonunun zaferle taçlanacağını dile getirdi.

Sivil toplum kuruluşlarının önemine değinen Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmtnuri Aydemir, azmin ve gayretin önünde hiçbir engel olmayacağını savunduğu konuşmasında başarının önünde hiçbir engelin olamayacağını sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Akif Arslan, çok çocuklu bir bir köy evinde doğup büyüdüğünü ve büyük imkansızlıklar içerisinde geçen eğitim hayatını anlatarak öğrencilerin azmini ve cesaretini kıracak hiçbir söze aldırış etmeden aralıksız kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Prof. Dr. Çetin Kotan, tıp fakültesinde okunmasının ailesinin tercihi olduğunu belirterek, öğrenim hayatında ailenin önemine değindi. Hayatta başarılı olmanın yolunun güçlü aile bağlarından ve seçilen mesleğe büyük bir özveriyle sımsıkı bağlanmaktan geçtiğine vurgu yaptı.

İş insanı Av. Nedim Kolan konuşmasında, çocukluğunun yaylada geçtiğini ve bu nedenle okuma yazmayı öğrenmesinde ilkokul öğretmeninin büyük bir özveri ile kendisiyle ilgilenerek  tüm öğrenim hayatına ışık tuttuğunu söyledi. Kolan, üç yıl üniversite sınavına girmesinin ardından hukuk fakültesini kazandığını ve üniversite eğitiminin ardından avukat olduğunu anlattı. Hayatından kısa kesitlerin yer aldığı slayt gösterimine Kolan, okuduğu Kürtçe kaside ile tüm salonun akışlarını aldı.

Öğrenciler merak ettikleri soruları konuşmacılar yönelerek eğitim ve iş hayatında nasıl bir tercik yapmaları konusunda bilgi aldılar.