Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'ın Belediye Meclisi'ne sunduğu Ek Bütçe talebi Meclis tarafından reddedildi. Belediye Meclisi'nin çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti ve HDP, Acar'ın Ek Bütçe talebine red oyu vererek işbirliği yaptı.

Acar'ın oylama öncesi dile getirdiği "Ek bütçenin onaylanmaması halinde Meclis'in fesih edileceği'' uyarısına rağmen ilgili maddeye AK Parti ve HDP'li Meclis üyeleri tarafından Hayır oyu verilerek skandal bir karara imza atıldı.  

Acar, halkın daha iyi hizmet alabilmesinin önüne büyük set konulduğunu vurguladı.  

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Acar, şu ifadeleri kullandı: 

"Gelirimiz ve paramızın olmasına rağmen, bu bütçeyi kullanma yetkisinin Belediye Meclisinde olduğundan dolayı, kaynaklarımızı halkımıza kullanalım diye defalarca rica ettik. Değerli halkımız, bölgedeki belediyeler ekonomik sıkıntılarından dolayı hiçbir hizmet vermezken biz, hizmet konusunda  hiç ara vermedik. Daha önceki belediye yönetimleri maddi sıkıntıdan dolayı serzenişte bulunmuş, bu yüzden hizmet veremiyoruz demişlerdir. Ama biz bütçemizi ve gücümüzü halkımızın hizmetine kullanmak istiyoruz fakat belediye meclisi, çoğunluğun verdiği güçle buna izin vermiyor. Buradan sesleniyorum; bu halka reva görülen sefalet, kötü yaşam yetmedi mi?  Yine tekrar ediyorum. Kanun açık açık diyorki; Meclis veya üyeleri görevini ihmal edip yerine getirmiyorsa meclis fesh olur." Burada halkın menfaati herşeyden daha önemli " uyarılarına rağmen maalesef hayır oyu kullandılar. Doğubayazıt'a yapılacak en büyük kötülük , bu bütçeye hayır demektir. Bu sonuçla birlikte telafisi olmayan bir durumla karşı karşıyayız."