Vatan Partisi Genel Başkanı: "Süleyman Soylu'yu hedef alıyorsunuz. Soylu ABD'nin baş suçlularından biri. Çünkü PKK ve FETÖ'yü bastırıyor. Hedef Süleyman Soylu üzerinden bütün Türk milletidir." açıklamasında bulundu.
ABD'nin Süleyman Soylu'yu hedef aldığını ifade eden Perinçek, "ABD, Süleyman Soylu'yu neden hedef alıyor? Çünkü PKK ve FETÖ'ye karşı yürüyen Amerikan güçlerini bastırıyor ve tasfiye ediyor. Bu açıdan Süleyman Soylu Amerika'nın en düşmanıdır’’ dedi.

TÜRKİYE AMERİKA İLE HESAP SÜRECİNE GİRİYOR

İçinde bulunduğumuz sürecin Amerika ile bir hesaplaşma olduğunu ifade eden Perinçek, “Aslında bu hesaplaşma 2015'ten beri devam ediyor. Yani Türk ordusu 24 Temmuz'da hükümetimizin kararıyla PKK'yı siperlere gömdüğünde. Ya da Silivri'de bu siyasi hesaplaşma başladı. Bizi içeri attılar. Mart 2014'te duvarları yıktık ve o hesaplaşmada Türkiye'nin zincirlerini kırdık, duvarlarını yıktık. Hükümet 1 yıl sonra ne yaptı? 24 Temmuz 2015'te PKK üzerine yürüme kararı aldı. Amerika FETÖ darbesiyle karşılık verdi ama 15-16 Temmuz gecesi Türk halkı tarafından hezimete uğratıldı. Hesaplaşma devam etti ve bugüne kadar hayatta kaldı. Sayın Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamalarda 2015 tarihini bir dönüm noktası olarak belirlemesi oldukça önemlidir. Olayı bir Gladio, kontrgerilla ve Amerika ile hesaplaşma olarak sunması çok önemlidir. Bir Türk İçişleri Bakanı'nın Türkiye ile ABD arasında Amerika dediğimiz bir hesaplaşma döneminden geçtiğimizi, Türkiye'nin ABD tarafından içeriden ve dışarıdan kuşatıldığını belirlemesi tarihi açıdan önemlidir. Ana şey bu. Sayın Süleyman Soylu'yu, Sayın Hulusi Akar'ı, Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ve tabii Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef almak bu hesaplaşmanın birer parçası” dedi. İfadelerini kullandı.

AK Parti yönetiminin Amerika ile piyonlarla savaşmaya başladığını belirten Vatan Partisi Genel Başkanı, "Siperlerdeki savaş, Kuzey Irak'taki savaş, Afrin operasyonu, ardından Zeytindalı ve ardından Barış Pınarı operasyonları, Karabağ'daki Ermeni işgali sona eriyor. Kafkasya. Türk donanmasının Doğu Akdeniz'de bayrağını çekmesi ve Amerika'nın İsrail tehditlerine karşı direnişi bu hesaplaşmanın birer yüzüdür. Bu açıdan Sayın Süleyman Soylu konuyu çok doğru söylemiş. "dedim.