Pentagon, Türkiye'den 40 km uzaklıktaki Dedeağaç'a en az 400 tank ve zırhlı araç gönderdi. Boşaltılan yük gemilerinin bir kısmı NATO tatbikatları için Bulgaristan ve Romanya'ya gönderilirken, bir kısmı Dedeağaç'ta kaldı. Dedeağaç'ın ilk paletli araç taşımacılığına işaret eden ABD'li komutan, "Bu bir dönüm noktası" dedi.
ABD, Rusya ve Türkiye'yi ezerek Balkanlar, Doğu Akdeniz-Ege ve Dedeağaç'taki cephaneliğine geri dönecek. "Avrupa için Aplikatör 2021" Haziran tatbikatı için 40 km'lik uzaklıkta Türkiye'ye "savaş askeri sevkiyatı"yaptığı yorumlarına neden oldu.

BAZI ARAÇLAR YUNANİSTAN'DA KALACAK
En az 400 askeri araç sevkiyatı, M1A2 Abrams tanklarını, M117 zırhlı araçlarını ve M2A2 Bradley zırhlı savaş araçlarını ve helikopterlerini içerir. Dedeağaç limanında iki gemiden indirilen silahlardan biri karayoluyla Bulgaristan ve Romanya'ya nakledildi ve Balkanlar'daki NATO tatbikatlarına uyarlandı. Bazılarının da Yunanistan'da olduğu belirtildi.

ABD KOMUTU
Pentagon'un Dedeağaç'tan Avrupa'ya olan yolculuğunu ve Komutan Josh Hirsch'in Dedeağaç'ını güvenle takip edin. Josh Hsch Stream, Dedeağaç'ın ilk kez Kazandeağa'ya yaptığı son ziyaretin ve Avrupa'ya ve Avrupa'dan yaptığı sevkiyatın, Dedeağaç'ın paletli taşımacılığına büyük ölçüde yansıdığını söyledi. Hirsch, "Bu bir dönüm noktası" dedi. Türkiye'ye 40 km'lik bir destinasyon için bir tutku! ABD, Dedeağaç'ı bir cephaneliğe dönüştürdü ve 400 tank stokladı

"SAVAŞ GÜCÜNÜN HIZLI VE ETKİLİ HAREKET ETMESİNE İZİN VERMEK İÇİN"
Avrupa çapında kuvvet güçlerini destekleyebilecek. 

150 HELİKOPTER GELDİ
Haziran ayında ABD'nin Dedeağaç şehrinde gerçekleştirilecek olan 'Defender Europe 2021' tatbikatı için dolu. Endurance kargo gemisi ile 110 Black Hawks helikopteri, 25 Apache tipi saldırı helikopteri, 10 Chinook ağır nakliye helikopteri ve 1800'den fazla askeri araç Yunanistan'a sevk edildi.

GELİŞMİŞ RADAR SİSTEMİ
2019 yılında Yunanistan ile imzalanan protokollerin ardından Dedeağaç'ta üs kuran ABD, önce limanı genişletip genişletti ve askeri helikopterleri konuşlandırdı. Türkiye'nin Ege bölgelerini kalkındırabilecek gelişmiş radar Yeni Şafak'ın haberine göre ABD çok konuşuldu.