Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Dendias ile yarın bir araya gelecek. Doğu Akdeniz başta olmak üzere bölgesel konuların görüşüleceği toplantı iki ülke arasındaki ilişkilerin seyrini belirleyecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile Ankara'da bir araya gelerek iki ülke arasındaki gelişmeler bakanlar düzeyinde ele alınacak. Liderler arasında bir görüşme için de zemin aranması beklenen görüşmede Doğu Akdeniz'den mülteci krizine, iki ülke arasındaki istişari görüşmelerden NATO'daki teknik toplantılara ikili ve bölgesel birçok konu başlığı masaya yatırılacak.

DOĞU AKDENİZ VE KIBRIS MESELESİ ELE ALINACAK

İki bakan, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve Ege sorununu ele alarak Kıbrıs meselesine yönelik çözüm arayışları ve müzakerelere ilişkin detaylar konuşulacak. Yunanistan'ın mültecilere yönelik uluslararası hukuka aykırı uygulamalarından duyulan rahatsızlık dile getirilerek itme yapılarak mültecilerin Türkiye karasularına yönelik tacizi sonlandırması istenecek. İkili görüşmede terörle mücadele de ele alınacak. Atina yönetiminin FETÖ ve PKK terör örgütlerine verdiği destekten duyulan rahatsızlık dile getirilecek.  

Dendias'ın Ankara ziyareti öncesi İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de görüşmesi bekleniyor.